loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlulular, 19 Mayıs´ı Fener Alayı ve Gencer Savaş Bandosu konseri ile kutladı

Çorlulular, 19 Mayıs´ı Fener Alayı ve Gencer Savaş Bandosu konseri ile kutladı
Tarih: 20.05.2019 - 18:27
Kategori: Yurt

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, Atabarı Halk Oyunu gösterileri, Fener Alayı ve Gencer Savaş Bandosu Konseri ile zirveye ulaştı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümü Çorlu’da coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Türkiye genelinde saatler 19.19'u gösterirken aynı anda adını Mustafa Kemal Atatürk'ten alan Atabarı Halk Oyunu gösterileri gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un da eşlik ettiği Arabarı Halkoyunu gösterileri, izleyenlerden büyük alkış aldı. Başkan Sarıkurt Cumhuriyet Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğin düzenlenmesinde katkı sunan herkese teşekkür etti.

Buradaki etkinliğin ardından Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı, binlerce Çorlulunun katılımıyla gerçekleşti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Özcan Veysel Tunçcan, Adnan Kum, Güner Çetin ve Kemaleddin Avcı, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, spor kulüpleri ve vatandaşların katıldığı kortej, Atatürk Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Parkı’nda sona erdi. Gencer Savaş Bandosu eşliğindeki marşlar, şarkılar, meşaleler ve renkli ışıklarla süslenen Fener Alayı korteji adeta bir görsel şölen yarattı ve Çorluluları büyüledi.

Kortejin alana ulaşmasıyla yükselen coşku içerisinde sahneye çıkan Başkan Ahmet Sarıkurt, 19 Mayıs şiiriyle başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Bugün; Türk milletine bağımsızlığı, çağdaşlığı ve demokrasiyi getiren kutlu zaferimiz Kurtuluş Savaşı’mızın kıvılcımlarının başladığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusuna inancı ve kararlılığı ile Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un şanlı 100. yılını kutluyoruz. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs… 19 Mayıs, gençlik; gençlik, gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklâli ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

"Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar!" diyor Atatürk. Ne mutlu bize ki; bundan tam bir asır önce Bandırma Vapuru ile Samsun'a ayak basan, büyük istiklâl mücadelesini başlatarak itilaf devletlerine karşı tarihin akışını değiştirme kararlılığını tüm dünyaya duyuran; azim, inanç, fedakârlık ve gönül birliğiyle ülkemizi işgal edenlere karşı durarak tarihte eşine az rastlanır bir destanı milletçe yazmaya başlamamıza öncülük eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün evlâtlarıyız biz!

Ne mutlu bize ki; tarih boyunca esareti değil özgürlüğü benimsemiş olan milletimizin geldiği noktanın başlangıcı, Atatürk'ün “doğum günüm” dediği ve bugünü Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs'ı coşkuyla, umutla kutluyor; Ata’mızın izinde, O’nun gösterdiği hedefe doğru emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz!

Sevgili gençler; düşüncelerinizi biliyorum, memleketin hâlini dert edinip zaman zaman ümitsizliğe düştüğünüzün de farkındayım, görebiliyorum. Ancak... Ne diyordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabe’sinin sonunda? “Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu inançla ve azimle yol almış, asla ve kat’a ümitsizliğe düşmemiştir. Sizler de ümitsizliğe kapılmadan yolunuza devam edecek; vatana, millete faydalı evlâtlar olmak için azimle çok çalışacak, başaracaksınız. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Bütün ümidim gençliktedir." diyerek ortaya koyduğu ilkeler ve gerçekleştirdiği devrimleri Türk Gençliğine emanet etmiştir. Sakın unutmayın; Atatürk'ün açtığı bu yolda ilerlemek ve Atatürk devrimlerini yaşatmak başta Türk gençliği olmak üzere hepimizin en önemli vazifesidir. Bu önemli mirası devralan Türk gençliği, Atatürk'ün ilke ve devrimlerine en iyi şekilde sahip çıkacak ve kendilerinden sonra gelecek nesillere örnek olacaktır. Cumhuriyetimizin teminatı olan siz gençlerimizin her daim bu ulvi vazifenin bilincinde olacağına dair inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutlayarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Gencer Savaş Bandosu konseri bayram coşkusu yaşattı

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından sahne alan Gencer Savaş Bandosu, birbirinden eğlenceli şarkılarla konser alanında bulunan binlerce Çorlulu’ya 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşattı.

Yaklaşık 1.5 saat süren Gencer Savaş Bandosu Konseri, havai fişek gösterisiyle birlikte son buldu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları