loading
close
SON DAKİKALAR

Cudi Dağı'nda "sinema" harekatı

Cudi Dağı'nda "sinema" harekatı
Tarih: 07.06.2012 - 17:26
Kategori: Kültür & Sanat

Cudi Dağı'nda silahlar bu kez bir sinema filmi için patladı...

Gerçek silahların kullanıldığı filmin yönetmenliğini Silopi ilçesinde berberlik yapan Mesut Bilişik üstleniyor.

"Dermansız Dert" adlı filmin çekimleri adı çatışma olaylarıyla anılan Cudi Dağı'nda başladı.

Film çekimlerinde gerçek mermiler ile araç tarama sahnesi çekilirken, yönetmen Bilişik'in ağabeyi Abdullah Bilişik, kendi aracını film için feda etti.

Sanata gönül verdiği için bu işi büyük bir zevkle yaptığını ifade eden Bilişik, "Dermansız Dert"in 3'üncü filmi olduğunu söyledi.

Askerlik yaptığı dönemde geceleri koğuşta senaryo yazdığını belirten Bilişik, filmi gerçek hayata uyarlamak için büyük çaba harcadığını anlattı.

Sineması olmayan kentte maddi imkansızlıklara film çekimlerini sürdürdüğünü ifade eden Bilişik, berberlikten arta kalan zamanlarında ise arkadaşlarıyla birlikte Cudi Dağı eteklerinde bulunan Başak Köy yakınlarındaki Zedga bölgesinde film çekimi yapıyor.

Filmin son sahnelerinde gerçek mermiler ile araç tarama sahnesi gerçekleştirildi.

Ekonomik imkansızlıklar içinde film çekimini yapan Mesut Bilişik'in ağabeyi Abdullah Bilişik, kendi özel aracını film için feda etti.

Tarama sahnesi çekimlerinin ardından araç hurdaya çıkarılarak satılacak. Elde edilen gelir ise yine film çekimleri için harcanacak.

Filmin çekilen son sahnesinin ardından konuşan yönetmen ve başrol oyuncusu Mesut Bilişik, sinema salonunun olmadığı kentte film çektiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Sinema salonu olmadığı memlekette film çekiyoruz. Bu benim 3’üncü filmim oldu. Her ne kadar imkanlarımız olmasa bile kıt imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bir araç tarama sahnemiz vardı, araç bulamadık. Ağabeyim kendisine ait aracı sırf filme destek olsun diye film için feda etti.

Gerekli izinlerimizi alıp güvenliğin sağlanmasının ardından araç tarama sahnemizi gerçekleştirdik. Ağabeyime ait olan araç kullanılamaz hale geldi. Aracı hurdacıya verip, oradan elde edeceğimiz parayı filmin eksiklerini gidermek için kullanacağız. Şırnak’ın terörle değil artık sanatla anılmasını istiyoruz"

Yönetmen ve başrol oyuncusu Mesut Bilişik, kullandıkları kamera ve diğer malzemeleri ise basın mensuplarından temin ettiklerini söyledi.

Filmin konusu

Bir köyde iki gencin aşk hikayesinin anlatıldığı filmde, köy ağasının oğlunun zulmüne karşı birbirini seven iki gencin vermiş olduğu mücadele beyaz perdeye taşınıyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları