loading
close
SON DAKİKALAR

Çukurca saldırısının arkasındaki isim!

Çukurca saldırısının arkasındaki isim!
Tarih: 12.02.2012 - 15:27
Kategori: Gündem

Çukurca'daki hain saldırı başta olmak üzere can yakan pek çok eylemin arkasındaki isim belli oldu.

Birçok askerimizin şehit olmasına neden olan Türkiye'nin canını yakan terörist belli oldu. Son aylarda PKK'nın mayınlı saldırıları sürekli artıyor. Çukurca'daki hain saldırı başta olmak üzere can yakan pek çok eylemin arkasındaki isim belli oldu Adı Ferhat Abdi Halil... Mehmetçiği katleden mayın tuzaklarının arkasında Suriyeli olan bu terörist var.

KANDİL'DE KALIYOR

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Şahin Cilo şu anda Kandil'de kalıyor. Üstelik Türkiye sınırına yakın bir bölgede 'HPG Özel Güç Karargâhı Genel Sorumlusu' olarak görev yapıyor.

Çukurca'daki hain saldırı başta olmak üzere can yakan pek çok eylemin arkasında Şahin Cilo kod isimli Ferhat Abdi Halil bulunuyor. Bu kişi Suriye uyruklu bir terörist. Suriye'nin Halep vilayetine bağlı Kobani ilçesinde 1968 yılında doğmuş. 43 yaşındaki Şahin Cilo, örgütün mayıncı başı gibi.

MAYINCILARI YETİŞTİRİYOR

Ferhat Abdi Halil, ya da Şahin Cilo, şu anda PKK'nın merkez komite üyesi. Aynı zamanda örgütün silahlı kanadı olan Halk Savunma Gücü'nde (HPG) militanların eğitiminden sorumlu. Söz konusu Suriyeli terörist, HPG'de 'Özel Güç Karargâh Genel sorumlusu olarak faaliyet yürütüyor. Şahin Cilo'nun başında bulunduğu birimdeki teröristler, ciddi ve zorlu bir eğitimden geçiriliyor. Bu birime PKK içinde 'Özel Güç Birliği' deniliyor. Güya Türkiye'deki 'özel harekâtçıların' karşılığı bir birlik. İşte Şahin Cilo, bu birime gönderilen hainlere mayın eğitimi veriyor. Çünkü Şahin Cilo, hem anti-tank hem de basmalı mayın yapma konusunda uzman biri. Mayın yapma konusundaki eğitimi ise Avrupa'da özellikle Almanya'da aldığı belirtiliyor. Asker ve polislere yönelik mayınlı saldırıları gerçekleştiren kişilere özel eğitim veren Şahin Cilo için eski bir örgüt arkadaşı, "Şahin Cilo, çok aktif birisi. Savaş taktiklerini iyi biliyor. Avrupalılardan mayın üretme eğitimi aldı. Şimdi bunu örgütteki diğer kişilere öğretiyor" dedi. İstihbarat birimlerine göre de Şahin Cilo, Hakkâri ve Şırnak bölgesindeki bütün mayınlı saldırıların sorumlusu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları