loading
close
SON DAKİKALAR

Çukurova Adana’nın en ‘hayır’sever ilçesi oldu

Çukurova Adana’nın en ‘hayır’sever ilçesi oldu
Tarih: 05.06.2017 - 17:51
Kategori: Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Örgütü’nün dokuzuncu danışma kurulu toplantısı Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı olarak yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Örgütü’nün dokuzuncu danışma kurulu toplantısı Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı olarak yapıldı.
Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kadın ve gençlik kolları ile parti emekçilerinin katılımıyla gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.
Nazım Hikmet’i anmak için hazırlanan videonun izlenmesinin ardından toplantının açış konuşmasını yapan CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Çukurova’da referandumda yüzde 69.50 oranında hayır çıktığını anımsatarak, bu sonuçtan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR

Referandum öncesindeki hazırlık ve alan çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Erdoğan, bu sürece katkı koyan tüm partililere, milletvekillerine, belediye başkanlarına ve parti örgütüne teşekkür etti. Çukurova’nın Cumhuriyetin ve demokrasinin kalesi olduğunun altını çizen Erdoğan, Çukurovalıların referandumda da bu özelliğini açıkça ortaya koyduğunu belirterek, hayır oyu veren tüm yurttaşlara da duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

“ÇUKUROVA’DA MUAZZAM BİR GÜCÜMÜZ VAR”

“Çukurova’da muazzam bir gücümüz var” diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, 2019 yılında yapılacak seçimlerde de bu gücün tamamını harekete geçirerek, Cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüklere sahip çıkma kararlılıklarını sürdüreceklerini, yerel seçimlerde de Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’ye kazandırılması noktasında büyük bir katkı koyacaklarını vurguladı.

“ÇUKUROVA’DA DEMOKRASİDEN TAVİZ YOK”

Referandum sonrasında kongre takviminin de işlemeye başladığını hatırlatan Erdoğan, Çukurova’da delege seçimlerinde yıllardır sürdürülen sandık koyma uygulamasının bu dönemde de istisnasız bir şekilde devam edeceğini kaydetti. Erdoğan, “Demokrasinin kalesi olan Çukurova, demokrasiden asla vazgeçmeyecek ve yapacağımız seçimlerde, parti çalışmalarında emeği olanlar yine partililerimizin takdiriyle seçilecek ve bu süreçten Cumhuriyet Halk Partisi olarak daha da güçlenerek çıkacağız” diye konuştu.

ADANA’NIN EN ‘HAYIR’SEVER İLÇESİ ÇUKUROVA OLDU

Çukurova’nın referandumda yüzde 69.50 oranıyla Adana’nın en ‘hayır’sever ilçesi olduğunu belirten CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut da sürece katkı koyan herkese teşekkür etti. Referandumda CHP örgütleri olarak iktidarın ve devletin tüm imkanlarına karşı, yürek ve emek gücüyle çok özverili bir kampanya yürüttüklerini dile getiren Barut, “Adana’nın yurtsever sivil toplum kuruluşlarının ve yurttaşlarının da katkılarıyla tek adamlığa karşı, Cumhuriyetten yana tavrımızı açıkça ortaya koyduk. Her ne kadar Yüksek Seçim Kurulu eliyle seçime şaibe bulaştırılıp seçim sonucu değiştirilmiş olsa da tarih her zaman olduğu gibi doğruları, haklı olanları yazacaktır” dedi.

“MAÇ HENÜZ BİTMEDİ”

Hayır bileşenlerinin lokomotifinin CHP olduğunu yineleyen Barut, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorumluluğumuzun gereği olarak, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyeti, demokrasiyi koruyup gelecek kuşaklara aktarma görevimizi yerine getirme noktasında gereken önderliği yaptık. Ancak ‘hayır’ henüz bitmedi. 2019’da oynanacak maçın ikinci yarısına şimdiden hazırlanacak, hayır bileşenlerini diri tutup, daha da büyüterek bu maçı kazanacağız. Kazanan Türkiye olacak, Cumhuriyet olacak, demokrasi olacak” ifadelerini kullandı.

“DELEGELER SANDIK YOLUYLA BELİRLENMELİ”

Kongre takvimi gereği 19 Ağustos – 17 Eylül tarihleri arasında delege seçimlerinin yapılacağını dile getiren Barut, il yönetimi olarak delegelerin en demokratik yöntem olan sandık yoluyla belirlenmesinden yana olduklarını bir kez daha yineledi.
2009-2011 yılları arasında onurla görev yaptığı Çukurova İlçe Başkanlığı döneminde başlattığı sandık uygulamasının, Çukurova’da gelenek haline gelmesinden ve bu gelenekten vazgeçilmemesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Barut, “İnanıyorum ki, bundan sonra da Çukurova ilçemiz bu uygulamasını sürdürecek ve diğer ilçelerimizde bu uygulamayı bir gelenek haline getirecektir. En büyük dileğimiz, tıpkı referandum sürecinde olduğu gibi, kongre sürecinden de el ele, kol kola, birlik ve bütünlük içinde çıkmaktır. CHP küçük hesapların partisi değildir. ‘Küçük olsun benim olsun’ değil, ‘CHP büyük olsun hepimizin olsun’ anlayışıyla bu süreci tamamlayacağımıza inancımız tamdır ve kongre sürecinden Cumhuriyet Halk Partisi olarak daha da güçlenerek çıkacağımızdan da şüphem yok” şeklinde konuştu.

Yirmiye yakın partilinin söz alıp konuştuğu ve Çukurova ilçesini referandumda elde ettiği başarı nedeniyle tebrik ettiği danışma kurulu toplantısında, konuşmacılar önümüzdeki dönemde yapılması gereken çalışmalar hakkında da görüşlerini aktardılar.

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları