loading
close
SON DAKİKALAR

Cumartesi Anneleri 714. haftada Şevket Epözdemir ve Tahir Elçi için adalet istedi

Cumartesi Anneleri 714. haftada Şevket Epözdemir ve Tahir Elçi için adalet istedi
Tarih: 01.12.2018 - 15:46
Kategori: Yurt

Cumartesi Anneleri 714. haftada, katledilişlerinin yıl dönümünde kayıp yakınlarının avukatları Şevket Epözdemir ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için adalet istedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Galatasaray Meydanında oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri, 714. haftada İstanbul İHD Şubesi önünde toplandı. Açıklamaya CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Zeynel Özen ve Dilşat Canbaz da katıldı.

Cumartesi Anneleri, 714. haftasında, 25 Kasım 1993'te Bitlis Tatvan’da katledilen avukat Şevket Epözdemir ve 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Sur’da katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi anarak, adalet istedi.

Basın açıklamasını okuyan Maside Ocak, "15 haftadır Galatasaray'da basın açıklaması yapma hakkımız hukuksuz bir şekilde engelleniyor. Hiçbir devlet yasama ve yürütme organlarının hukuk denetimine almandan gerçek bir hukuk devleti olduğunu iddia edemez. Yurttaşlar olarak hak ve özgürlüklerimizden mahrum bırakılıyoruz. Avukatlarımız da ağır ihllalerle karşı karşıya kalıyor" dedi. 

Bu haftaki açıklamayı katledilen tüm avukatlara adadıklarını söyleyen Ocak, şunları kaydetti:

“Onlar hukuk askıya aldığı dönemde hukukun peşine düştüler. Bu nedenle baskıya maruz kaldılar. İnsan hakları savunuculuğundan vazgeçmeleri için tehdit edildiler. Faaliyetlerini sürdürmeye devam ederken de katledildiler.

25 kasım 1994 tarihinde bürosundan evinden giderken avukat Şevket Epözdemir kaçırıldı. Ailesi tüm yasal girişimlerde bulundu. Ancak suçun ortaya çıkartılması cinayetten 17 yıl sonra yapıldı. Etkin bir soruşturma yürütülmedi. Şevket Epözdemir'in katledilmesi çeyrek asırdır cezasız bırakıldı.

Tahir Elçi tehdit edildi ağır baskı gördü. Diyarbakır Baro başkanıyken hedef gösterildi. Tarihi yapıların korunması için yaptığı açıklamada başından tek kurşunla öldürüldü. Olay yeri incelemesi 111 gün sonra yapıldı. Cinayetin üzerinden 3 yıl geçti ama bir sanık bile dosyada bulunmuyor. Yargılama faaliyeti sadece mahkemelerin, savcıların, hakimlerin olmasından, fezlekelerin, iddianamelerin yazılmasından ibaret değil.

Talebimiz açık ve nettir: Avukatlarımız için adalet istiyoruz. Galatasaray meydanını istiyoruz."

Kaynak : Fatoş Erdoğan-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları