loading
close
SON DAKİKALAR

Cumartesi Anneleri 714. haftada Şevket Epözdemir ve Tahir Elçi için adalet isteyecek

Cumartesi Anneleri 714. haftada Şevket Epözdemir ve Tahir Elçi için adalet isteyecek
Tarih: 01.12.2018 - 09:43
Kategori: Yurt

Cumartesi Anneleri 714. haftada, Şevket Epözdemir ve Tahir Elçi’in akıbetini sormak için toplanacak.

714 haftadır, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için toplanan Cumartesi Anneleri, bu hafta (1 Aralık Cumartesi) kayıpları için adalet arayışlarını sürdürürken katledilen avukatlar Şevket Epözdemir ve Tahir Elçi için adalet isteyecek.

Cumartesi Anneleri, bugün 12.00'da Galatasaray Meydanı'nda toplanacak.

Cumartesi Anneleri'nden yapılan çağrı şöyle:

"714. Kez Galatasaray’dayız!

714. haftamızda cezasızlıkla mücadelenin ısrarlı takipçileri, kayıplarımızın avukatları Şevket Epözdemir’i ve Tahir Elçi’yi katledilişlerinin yıl dönümü vesilesiyle anacağız.

Avukat Şevket Epözdemir; 25 Kasım 1993 tarihinde Bitlis/Tatvan’da, Av.Tahir Elçi 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır/ Sur’da hiç kimsenin hukuk güvenliğine sahip olmadığı duygusunu yaratmak için, cezasızlıkla mücadele edenlerin direncini kırmak için katledildiler.

Her iki cinayet dosyasında olay yeri incelemesi, delillerin toplanması sağlıklı bir şekilde yapılmadı. Bu güne kadar iki infazı da açıklığa kavuşturacak, failleri tespit ederek cezalandırılmalarını hedefleyecek etkin bir soruşturma yürütülmedi.

714. buluşmamızda “Kayıplarımız için adalet arayışlarını sürdürürken katledilen avukatlarımız Şevket Epözdemir ve Tahir Elçi için adalet istiyoruz!” diyerek buluşacağız.

Sizi de Cumartesi Anneleri’nin adalet talebine ses katmaya çağırıyoruz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları