loading
close
SON DAKİKALAR

Cumartesi Anneleri 717. haftada: 'Bizi değil bizim ağabeylerimizi kaybedenleri tutun'

Cumartesi Anneleri 717. haftada: 'Bizi değil bizim ağabeylerimizi kaybedenleri tutun'
Tarih: 22.12.2018 - 16:14
Kategori: Yurt

Cumartesi Anneleri, 717. haftada, 24 yıl önce kaybedilen İsmail Bahçeci'nin akıbetini sordu, yargı makamlarını etkin bir soruşturma ve yargılama faaliyeti için göreve çağırdı.

717 haftadır, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için toplanan Cumartesi Anneleri, bu hafta, 24 Aralık 1994’te gözaltında kaybedilen, Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu öğrencisi ve aynı zamanda Türkiye Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı olan İsmail Bahçeci'nin akıbetini sordu.

Galatasaray Lisesi önünde oturmalarına bu hafta da izin verilmeyen Cumartesi Anneleri, İHD binası önünde açıklama yaptı. Bu hafta basın açıklamasını Maside Ocak okudu. Ocak, "Taleplerimizi demokratik yollardan ifade etme mekânımız olan Galatasaray'ı bize yasaklayarak, kayıplarımızı arama ve adalete ulaşma mücadelemizi engelleme girişiminizden vazgeçin! Acımıza saygılı olun; bizi mezarsız, sevdiklerimizi kaybedenleri cezasız bırakarak acımızı derinleştirmekten vazgeçin! Kayıplarımızın akıbetini açığa çıkartacak ve suçluların yargılanarak cezalandırılmalarını sağlayacak adalet sürecini sağlama sorumluluğunuzu üstlenin. Bugüne kadar sürdürdüğünüz inkar ve cezasızlık politikaları için kayıp ailelerinden ve toplumdan devlet adına özür dileyin! Bizler insan onuruna bağlılığımızın gereği olarak herkesin susturulmak istendiği koşullarda 'Ben susmayacağım' deme sorumluluğunu üstleniyor; hukukun nihai amacı olan adaleti talep etme ve bunun için mücadele etme ısrarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"Bizi değil ağabeyimin katili Mehmet Ağar'ı tutun"

Maside'de Ocak'ın ardından İsmail Bahçeçi'nin kardeşi Umut Bahçeçi konuştu. Umut Bahçeci, "700 hafta boyunca ya benim gibi kayıp ailesi olan kişiler ya avukatlar ya da bize destek veren milletvekilleri konuştu. Bir tane ıslık, alkış, slogan duyamazsınız. Bizi değil bizim ağabeylerimizi kaybedenleri tutun. 24 yıldır abimsizim. Bizi değil ağabeyimin katili Mehmet Ağar'ı tutun. Ağabeyimin katili 24 yıldır dışarda elini kolunu sallayarak geziyor, oğlu AKP’den milletvekili adayı oluyor. Benim ağabeyim ise kim bilir hangi toprağın altında. Bunların peşine düşün, bizim değil. Biz zaten yanmışız” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları