loading
close
SON DAKİKALAR

Cumartesi Anneleri 718. haftasında: '2019, demokratik Türkiye'ye giden yolun başlangıcı olsun'

Cumartesi Anneleri 718. haftasında: '2019, demokratik Türkiye'ye giden yolun başlangıcı olsun'
Tarih: 29.12.2018 - 15:09
Kategori: Yurt

Cumartesi Anneleri, 2018 yılının son buluşmasında "2019, demokratik Türkiye'ye giden yolun başlangıcı olsun" dedi.

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetinin açıklanması ve adaletin sağlanması için 718. kez bir araya geldi.

700. haftadan beri Galatasaray Meydanına çıkmalarına izin verilmeyen Cumartesi Anneleri, 2018 yılının son cumartesi buluşmasında İnsan Hakları Derneği (İHD) sokağında toplandı.

Bu haftanın basın açıklamasını İnsan Hakları Derneği (İHD) Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu'ndan Sebla Arcan okudu. Arcan, "27 Mayıs 1995'den beri buluşma mekanımız olan Galatasaray'da barışçıl açıklama yapma hakkımızın engellenmesine son verilsin" dedi.

Ferhat Tepe'nin kardeşi Ayşe Tepe, "Biz hiçbir yeni yıla kutlamalarla giremedik. İstiyoruz ki hiç kimse bizim yaşadığımız acıyı yaşamasın. Galatasaray'daki hak talebimizden vazgeçmeyeceğiz, ama bunu bir inatlaşma olarak görmeyin" diye konuştu.

Hasan Ocak'ın abisi Ali Ocak da "Hak arayışımız neden engellendi, yine cevap verilmedi. Hak arma mücadelemize engel olduğunuz için demokrat olma vasfınızı kaybettiniz. Siz utanma duygunuzu da kaybettiniz. Biz 2019’da herkesi insan olarak görmek istiyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları