loading
close
SON DAKİKALAR

Cumartesi Anneleri 745. haftada şubat ayında kaçırılan 6 kişinin akıbetini sormak için toplandı

Cumartesi Anneleri 745. haftada şubat ayında kaçırılan 6 kişinin akıbetini sormak için toplandı
Tarih: 06.07.2019 - 15:19
Kategori: Gündem

Cumartesi Anneleri 745'inci buluşmada, kaçırılan Gökhan Türkmen, Yasin Ogan, Özgür Kaya, Erkan Irmak, Mustafa Yılmaz ve Salih Zeybek’in akıbetini sordu.

744 haftadır gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve adalet talebinde bulunma için bir araya gelen Cumartesi Anneleri 745. haftada şubat ayı içinde kaçırılan ve bir daha haber alınamayan Gökhan Türkmen, Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak, Mustafa Yılmaz ve Salim Zeybek için Taksim'de buluştu. 

Cumartesi Anneleri bugün 745’inci hafta eylemlerini gerçekleştirdi. 700’üncü haftadan beri Galatasaray Meydanı’na çıkmalarına izin verilmeyen kayıp yakınları bu haftaki eylemlerini de İnsan Hakları Derneği (İHD) binasının önünde yaptı. Polis ablukası altında gerçekleşen eyleme CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu destek verdi.

"AKIBETİ GİZLEME GÖZALTINDA KAYBETMENİN İLK ADIMI"

Eylemde basın metnini okuyan Sebla Arcan son dönem yaşanan gözaltında kayıp vakalarına dikkat çekerek, "Gizli gözaltı, gözaltında kaybetmenin ve işkencenin yatağıdır. Asla kabul edilemez. Zorla kaçırma ve kaçırılan kişinin akıbetini gizleme gözaltında kaybetmenin ilk adımıdır. Bu iddialar karşısında susmak, hukukun gereğini yapmamak suçtur” dedi.

Adı geçen kayıplardan Özgür Kaya'nın eşinin annesi Nigar Kaya "Onu götürdüler ama bizi de bizden götürdüler, yani yaşamıyoruz" dedi. Mustafa Yılmaz'ın annesi Nevin Yılmaz da "2 yaşında çocuğuna, gencecik eşine kıyamıyorum, onları gördüğüm zaman ciğerlerim parçalanıyor" diye konuştu.

Yasin Ugan'ın eşi Selda Ugan ise "Kendilerini polis olarak tanıtan insanlar eşimi nereye götürdü, bilmek istiyorum" ifadelerini kullanırken, Erkan Irmak'ın eşi Nilüfer Irmak ise şunları söyledi: "Suçluysa kanun önüne çıkarılsın, suçsuzsa kaybeden kişiler gerekli cezayı alsın.”

Kaçırıldığı iddia edilen kişilerden Özgür Kaya'nın eşi Selda Kaya da "Başvurmadığım hiçbir yer kalmadı. Çocuklarım da ben de ailem de dünyada cehennemi yaşıyoruz” siteminde bulundu.

Mustafa Yılmaz'ın eşi Sümeyye Yılmaz, eşinin siyah bir transporta bindirilerek kaçırıldığını belirterek "Kendi imkanlarımla dedektiflik yaptım, MOBESE kayıtları buldum emniyet hiçbir şey yapmadı. 2 yaşında kızım var, gözyaşımı siliyor. Hiçbir aileye bunlar yaşatılmamalı" dedi.

Salim Zeybek'in eşi Fatma Betül Zeybek, eşini kendini sivil polis olarak tanıtan kişilerce alındığı söylerken elini gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren'in kız kardeşi İkbal Eren tuttu. Zeybek, "Ben bu eli devletimden de beklerdim. Ama bu eli bana İnsan Hakları Derneği uzattı” diye konuştu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları