loading
close
SON DAKİKALAR

Cumartesi Anneleri 756. haftada Abdülmecit Baskın için buluştu

Cumartesi Anneleri 756. haftada Abdülmecit Baskın için buluştu
Tarih: 21.09.2019 - 13:48
Kategori: Gündem

Galatasaray Meydanı'ndaki oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri 756'ncı haftada Abdülmecit Baskın için bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından Galatasaray Meydanı’ndaki oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri 756’ncı haftada buluştu. İstanbul İHD Şubesi’nin bulunduğu Çukurluçeşme Sokak’ta bir araya gelen Cumartesi Anneleri gözaltında öldürülen Abdülmecit Baskın için adalet istedi. 

Eylemde ilk olarak haftanın “Abdülmecit Baskın için adalet istiyoruz” başlıklı açıklamasını Cumartesi İnsanları/Anneleri’nden Sebla Arcan okudu. Arcan, şöyle dedi:

“756 haftadır, bu topraklarda gözaltında kaybetmenin bir devlet politikası olarak uygulandığı, sivil yurttaşları hedef aldığı, sistematik ve yaygın olarak yürütüldüğü gerçeğini anlatıyoruz.

“756 haftadır, ‘insanlığa karşı suç’ niteliği taşıyan gözaltında kaybetmelerin bir devlet politikası olarak cezasız bırakıldığı gerçeğini haykırıyoruz. "756 haftadır, devleti, zorla kaybetmeleri önlemek, sona erdirmek ve cezalandırmak için adli, İdari, hukuki  etkin önlemleri almaya çağırıyoruz. Devletin, bu suçun sorumlularını istisnasız biçimde soruşturnıa, yargılama ve yaptırıma tabi tutma yükümlülüğüne dikkat çekiyoruz. 756 haftadır haykırıyoruz; kayıplarımızla ilgili adalet arayışımızın siyasi irade tarafından engellendiği, yargı tarafından cevapsız bırakıldığı bir zulüm ikliminde yaşatılıyoruz.

Abdülmecit Baskın’ın oğlu Eren Baskın da, devlete çağrıda bulunarak, “Bana bir gençlik borçlusunuz” dedi. Baskın şöyle devam etti: “Bu ülkedeki adaletten bahsedecek olursak sabaha kadar konuşabiliriz. Bu ülke bu adalet bana bir gençlik borçlu. Çocukluğumdan bugüne kadar eğer sokaklarda mücadele ediyorsam bu kendi istediğimden değil faillerin yakalanması için. Tek amacım babamın katillerinin düzgün şekilde yargılanması. Bunun için savaşıyoruz. Mücadele etmeye devam edeceğiz.”

‘YARGI ZİHNİYETİ BUDUR’

Davanın avukatlardan Sertaç Ekinci de davayla ilgili konuştu. Ekinci, şunları söyledi: “Beş yıldır yargılama devam ediyor. Yüzlerce cinayet işleniyor. Soruşturma aşamasında cinayetleri itiraf eden yüzlerce sanık var. Bu rapor alınmaya çalışıyorsa ya delidir ya yalan söylüyordur. Yargı zihniyeti budur. Bu mahkemelerden karar alınması mümkün değil. Mahkemelere gelmiyorlar. Bize ‘Siz istediğiniz kadar gelin biz aklayacağız’ demek istiyorlar. Çocukların geleceğine bu yaptığınızın faydası ne olacak? Sorunların bu şekilde halolmayacağı açık. İnsanları devlete yabancılaştırıyorsunuz. Kan akıtıyorsunuz. Aynı hatalar aynı sonuçları doğurur. Maalesef devlet bunu anlamıyor. Ama anlamaları gereken bir şey var bu insanlar buradan asla ayrılmayacak.”

Aynı dönem öldürülen Adnan Yıldırım’ın kızı Leyla Yıldırım da şöyle konuştu: 

“Şu an yaşadığımız dönemde şahit olduklarımızın 90’lardan bi farkı yoktur. Bu durumda hangi adaletten söz etmiş olacağız. Biz herkes için eşit haklar istiyoruz. Yaşam hakkı ellerinden alınan canlarımız için sevdiklerimiz için adalet istiyoruz.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları