loading
close
SON DAKİKALAR

Cumartesi Anneleri 758. haftada Kerevan İrmez'in akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri 758. haftada Kerevan İrmez'in akıbetini sordu
Tarih: 05.10.2019 - 15:16
Kategori: Gündem

İçişleri Bakanlığı ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından 700. haftadan bu yana Galatasaray Meydanı’ndaki oturma eylemleri engellenen Cumartesi Anneleri, 758. hafta buluşmasında da İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde buluştu.

Cumartesi Anneleri 758 haftadır abluka altında kayıplarının akıbetini sormaya devam ediyor. Cumartesi Anneleri, bu hafta 19 Ekim 1995 tarihinde Silopi’deki evinden kamuflaj giysili, kar maskeli kişiler tarafından zorla panzere bindirilerek kaçırıldığı belirtilen Kerevan İrmez’in akıbeti sordu.

758. hafta buluşmasına HDP İstanbul Milletvekilleri Ahmet Şık ile Oya Ersoy da katıldı. İleri Haber'den Ersan Kınık'ın aktardığına göre, bu haftaki basın açıklamasını gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak okudu.

“Kerevan İrmez için adalet istiyoruz" diyen Ocak, şöyle konuştu: “Taleplerimiz için adım atmayan siyasi irade; hukuku ayaklar altına alan politikalarını sorguladığımız için bizi düşmanlaştırıyor. ‘Adalet İstiyoruz’ diyen sesimiz duyulmasın diye karşımıza ağır silahlı polisler, kalkanlar, coplar, tomalar ve gözaltı araçları dikiliyor.”

“Bize Galatasaray’ı yasaklayanlara, Ankara’da sesini duyurmak isteyen anneleri tartaklayarak gözaltına alanlara hatırlatırız ki; Anayasa’ya göre tüm yurttaşlar hak ve özgürlük kullanımında eşittir. Yurttaşlar arasında ayrımcılık suçtur. Dertlerini kamuoyu ile paylaşmak isteyen tüm annelerin gösteri ve ifade özgürlüğünü kullanacakları bir ortamı yaratmak iktidarın görevidir.”

Basın açıklamasının ardından Kerevan İrmez’in kızı Zozan İrmez tarafından yazılan mektup okundu. Hatice Onaran'ın okuduğu mektup şöyle:

“Merhaba Cumartesi Anneleri,

Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, acılarımızın, umutlarımızın, bekleyişlerimizin ve duygularımızın ortak olduğunu belirtiyoruz.

Bizi ayakta tutan babamızın geri geleceğine dair içimizde diri tuttuğumuz umut ve inancımızdır.

Babamdan sonra hayat bizim için hep yarım ve eksik kaldı. Babamı gözaltına almaya geldikleri gece, bize yaşatılan o korku dolu dakikalar hepimizin hayatında çağlar deviren izler bıraktı.

Affet beni baba...

Kapı çalınca bana seslenişini duymadım. Avazlarının çıktığı kadar çıkardıkları o bağırışları, senin sesini duymama engel oldu. Ben çocuktum daha baba. Korkuma yenik düştüm. O an kar maskeli firavunların yarattığı korku ve şiddet atmosferi kendimi kaybetmeme neden oldu.

Bir grup cani, kötülüğün maskesini takmışlardı ve şiddetin getirisi olan bütün hareketleri bize karşı sergilemekte geri durmamışlardı. Bana kapıyı açmam yönünde tehditler yağdırdılar. İşte o andaki psikolojiyle, babamızın sonu olan o kapıyı açmak zorunda bırakıldım.

Affet beni baba...

O gece seni son görüşümüzün olacağını düşünemedim çocuk aklımla. Ağlayış ve bağırışlar içinde ardından ne kadar koştuysak da, bu sefer vahşi hayvanları üzerimize salarak sana yetişmemize engel oldular. Ve bir kez daha bizi korkunun içine hapsettiler. Biz elimiz kolumuz bağlı, gözyaşlarımızla ardından bakakaldık.

Haklı olarak hakkımızın takipçisi olacağımızı ve mücadelemize devam edeceğimizi belirtiyoruz. Bütün Cumartesi Anneleri ve ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Babam KEREVAN İRMEZ ve tüm gözaltında kayıpların akıbetinin açığa çıkarılmasını ve sorumluların yargılanmasını istiyoruz.”

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları