loading
close
SON DAKİKALAR

Cumartesi Anneleri 778. haftada Murat Yıldız'ın akıbetini sormak için toplandı

Cumartesi Anneleri 778. haftada Murat Yıldız'ın akıbetini sormak için toplandı
Tarih: 22.02.2020 - 13:39
Kategori: Gündem

Cumartesi Anneleri 778. haftada anna Hanife Yıldız’ın “25 yıldır oğlumu istiyorum, polis işgalindeki kayıplarımızla buluşma alanımız Galatasaray’ın boşaltılmasını istiyorum.” talebine destek olmak için bir araya geldi.

Cumartesi Anneleri/İnsanları gözaltında kaybedilen yakınları için 778. kez bir araya geldiler. Galatasaray Meydanı’nın 78. haftadır İçişleri Bakanlığı ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklanması nedeniyle İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi önünde bir araya gelen Cumartesi Anneleri/İnsanları bu hafta  25 yıl önce gözaltında kaybedilen Murat Yıldız için adalet istediler.

Bu haftanın basın metnini okuyan İHD Gözaltında Kayıplara Komisyon Üyesi Sebla Arcan, 78 haftadır ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanma hakkını kullanmalarının engellendiğini belirtti ve ekledi:

"Bizimle hafıza mekanına dönüşen Galatasaray'dan sesimizi duyurmamız yasaklanıyor. Bu yasaklamayı dünyaya hukukla, insan hakları ile açıklayamayan yetkililer, Galatasaray'a gidişimizin polis zoruyla engellenmesini, bu daracık sokağa hapsedilmemizi devletin bizi koruması olarak açıklıyor.

Arcan:Galatasaray'dan vazgeçmeyeceğiz

"Bu hafta devletin inandırıcılıktan uzak iddialarına örnek olan Murat Yıldız dosyasını işleyeceğiz. Gözaltında kaybedilişinin 25. yılında bir kez daha adli makamları Murat Yıldız için adaleti tesis edecek adımları atmaya çağırıyoruz. Murat Yıldız için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten, 79 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekanımı olan Galatasaray Meydanı'ndan vazgeçmeyeceğiz.

Arcan’ın ardından konuşan Hanife Yıldız, şunları söyledi: "19 yaşında, bin bir emekle büyüttüm, ne yaptınız, mezarı nerede. Ben içimdeki ateşi gözyaşlarımla söndürüyorum, söyleyecek laflarımı içimde boğuyorum. Zalimler, eli kanlılar... Yetmez ki bunlar size lanet bile okuyamıyorum, size lanet bile yetmez.”

Yoleri: Dosyası kaybedilmişti

Murat Yıldız'ın dosyasını takip eden İHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Gülseren Yoleri de, dosyada yaşanan hukuksuzlukları aktardı. Yoleri,  20 yıl dolunca dosyanın kapatıldığı belirten Yoleri,  şunları söyledi: “Savcılık, dosyaya ulaşmaya çalıştığımızda dosyanın çok önceden kapatıldığını gördük. Polisler hakkında açılmış olan 'görevi ihmal' davasından çok daha önce Murat'ın ölümüyle ilgili dosya kapatılmıştı.”

Dosyayı hemen kapatmak için "intihar" diye kayıtlara geçtiğini vurgulayan Yoleri, "Dikkat çekici bir şey daha oldu. Gördük ki, sadece Murat'ın dosyası kapatılmakla, ona refakat eden polisler hakkında bu komik ceza verilmekle kalmamıştı aynı zamanda onun dosyaları da kaybedilmişti. Önce dosyaları bulmaya çalışalım diyenler, bugüne kadar bazı dosyalar imha edilmiş olabilir deyip o listelerde dosyayı bulamayanlar maalesef biz ısrar ettiğimizde bu dosyanın da imha edildiğine dair açıklamayı, sonrasında olayı kapatabilmek için bize söylemişlerdi" dedi. 

#CumartesiAnneleri778Hafta mızda Murat Yıldız için buluştuk. https://t.co/vgitkG4284

— Cumartesi Anneleri (@CmrtesiAnneleri) February 22, 2020

 

Kaynak : Bianet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları