loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü
Tarih: 12.07.2023 - 02:18
Kategori: Gündem

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi nedeniyle Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

Görüşmenin başında, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla kendisini arayarak ilettiği tebrik mesajı için ABD Başkanı Biden’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için bu yeni süreç beş yıllık bir süreç, şimdi sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

ABD Başkanı Biden ise yaptığı kısa konuşmada; Türkiye’nin, İsveç’in NATO’ya katılım protokolünün TBMM’ye sevk edileceği açıklamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İsveç ile ilgili yürüttüğü diplomasi ve gösterdiği liderlik için teşekkür eden, NATO Zirvesi’ni de “tarihî” olarak niteleyen ABD Başkanı Biden, ittifak savunmasını güçlendirmeye olan taahhütlerini yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de yapılacak 2024 başkanlık seçimleriyle ilgili başarılar dilemesi üzerine ABD Başkanı Biden, teşekkür ederek “Önümüzdeki beş yıl içinde sizinle bir araya gelmek için sabırsızlanıyorum” ifadesini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları