loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ve Guterres ile Ukrayna'da görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ve Guterres ile Ukrayna'da görüşecek
Tarih: 16.08.2022 - 20:38
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan perşembe günü Ukrayna lideri Vlodimir Zelenski ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Ukrayna'nın Lviv kentinde görüşme gerçekleştirecek.

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada, "Genel Sekreter Guterres, 18 Ağustos'ta Ukrayna'nın Lviv kentinde Zelenskiy ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek ve İstanbul'daki tahıl koordinasyon merkezini ziyaret edecek" denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanlığından yapılan aaçıklamada;

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Volodimir Zelenskiy’nin davetine icabetle, 18 Ağustos 2022 tarihinde Lviv’e günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştireceklerdir. 
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın Ukraynalı mevkidaşıyla yapacakları görüşmelerde stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm veçheleriyle değerlendirilecektir.  
 
Ziyaret sırasında ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Volodimir Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres’in iştirakleriyle üçlü bir görüşme gerçekleştirilmesi de öngörülmekte olup, sözkonusu görüşmede Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi ile Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacaktır. 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları