loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhurbaşkanı, gösterili, sahneli, iftarlı köprü açılışı yapacak

Cumhurbaşkanı, gösterili, sahneli, iftarlı köprü açılışı yapacak
Tarih: 30.06.2016 - 13:54
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılacağı törenle hizmete girecek köprüde, açılış hazırlıkları tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılacağı törenle hizmete girecek köprüde, açılış hazırlıkları tamamlandı.

Köprüye, Türk bayrakları asıldı, açılış töreninin yapılacağı alana iftar için masalar kuruldu.

Öte yandan konuşmacıların katılımcılara hitap edeceği sahne, köprü arka fonda olacak şekilde konumlandırıldı.
Ayrıca alana mescit, şadırvan ve seyyar tuvaletler konuldu.

Açılışta milli motor sporcumuz Kenan Sofuoğlu da köprü üzerinde davetlilere bir gösteri yapacak.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nün açılış töreninde deneyeceği 400 kilometrelik hız rekoru için test sürüşlerini de yaptı.

Gebze Körfez geçiş köprüsünün temeli Yalova, Altınova’da 30 Mart 2013 tarihinde düzenlenen törenle atıldı. 2014 yılında keson temelleri üzerinde yükselmeye başlayan köprünün iki kulesi 2014 yılının sonunda 252 metre yüksekliğe ulaşarak tamamlandı. 

2015 yılı başında kılavuz kablo çekimine başlanan Körfez geçiş köprüsünde 2015 yılının Mart ayında bir kaza yaşandı. Kılavuz kabloyu tutan bir parçada yaşanan kırılma sonucu döşenen kılavuz kablo ve kedi yolu koptu. Büyük bir şans eseri kimsenin yaralanmadığı kazanın ardından yurt dışında tekrar yaptırılan parçaların yerine yerleştirilmesinin ardından şantiye de çalışmalar bir kez daha başladı. 

2015 yılının Temmuz ayında kılavuz kablo ve kedi yolunun montajı bir kez daha tamamlanırken, bir ay sonra ana taşıyıcı kablonun yapımına başlandı. Ana kablonun tamamlanmasının ardından iki yakayı birleştiren 113 tabliyeden ilkinin montajı geçtiğimiz ocak ayı başında yapıldı. Hızla ilerleyen tabliye montajı çalışmalarında iki yakayı birleştiren son tabliye ise 21 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle yerine yerleştirildi. İki yakayı birleştiren tabliyelerin tamamlanmasının ardından korozyona karşı özel boyalarla kaplanan köprü üzerinde Haziran ayında başlanan asfaltlama çalışması geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

KÖPRÜNÜN GEBZE ÇIKIŞINA DİNLENME TESİSİ YAPILIYOR

Öte yandan Körfez Geçiş Köprüsünün Gebze tarafındaki çıkışında yapılan dinlenme tesisi inşaatıda tüm hızıyla sürüyor. Sürücüler için bir benzinci bulunacak alanda ayrıca alışveriş yapılacak çeşitli mağazalar da yer alacak.

3 BÜYÜK TÜNELDE SON ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Öte yandan projede Otoyolun Yalova’nın Altınova İlçesi’nden girip Orhangazi İlçesi’nden çıkan Samanlı Tüneli de tamamlandı. Her biri 3 bin 590 metre olan iki ayrı tüpten oluşan tünelde elektromekanik donanımların da takıldığı ve işletmeye hazır hale getirildiği belirtildi. Projenin Bursa bölümünde yer alan Selçukgazi Tüneli’nde ise her biri 1250 metre olan iki tüpte kazı ve destekleme çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Beton kaplama çalışmalarının tamamlandığı Selçukgazi Tüneli’nde elektrik ve elektromekanik donanımların takılma işlemine geçildiği belirtildi. İzmir’de bulunan her biri 1605 metre olan iki ayrı tüpten oluşan Belkahve Tüneli’nde ise kazı, destekleme ve beton kaplama işlemlerinin tamamlandığı, elektrik, elektronik ve elektromekanik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları