loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhuriyet yazarlarından İçişleri Bakanı Soylu'ya tepki

Cumhuriyet yazarlarından İçişleri Bakanı Soylu'ya tepki
Tarih: 11.05.2021 - 16:28
Kategori: Gündem

Cumhuriyet gazetesini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gazetenin yazarlarından tepki geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhriyet gazetesini hedef alarak sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda  "Bir mafya pisliğinin hezeyanlarıyla terörle mücadele tarihimizin en Şanlı Komutanına çamur atan, ortakları HDPKK için intikam alan, Cumhuriyet gazetesi; Sizin tarihiniz, derin, kirli ve karanlık ilişkiler tarihidir Türkiye eski Türkiye değil Hesabını hukuk önünde vereceksiniz" ifadesini kullanmıştı. 

Soylu'nun Cumhuriyet'i hedef almasının ardından gazetenin yazarları açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet yazarı  Barış Pehlivan, "Cumhuriyet Gazetesi 12 Mart zulmünden 12 Eylül vahşetinden geçti. Mürekkebinde şehit verdiği yazarların kanı ve izin vardır. Derin, kirli, karanlık ne varsa Cumhuriyet Gazetesi onlarla cesurca mücadele etmiş ve bedelini ödemiştir" dedi. 

Yazar Mehmet Ali Güller ise  " O gerçek de şu; Sedat Peker, Cumhuriyet gazetesinin değil, AKP'nin mafyasıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, AKP yöneticilerinin Peker'le boy boy fotoğrafları arşivlerde. AKP yöneticilerinin ve Peker'in karşılıklı güzellemeleri de arşivlerde" diye konuştu.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları