loading
close
SON DAKİKALAR

Cunta hukukuyla bir ömür tutsaklar

Cunta hukukuyla bir ömür tutsaklar
Tarih: 21.07.2012 - 11:55
Kategori: Sağlık, Yaşam

Cezaevlerinde unutulan sekiz solcunun aileleri usulsüzlüklere dikkat çekti, tekrar yargılama istedi...

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “hapishanelerde unutulan 12 Eylül mağdurlarının” aileleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında “3. yargı paketiyle oluşturulan af, 12 Eylül referandumunun sonuçlarından biridir. Bu örtülü af, sağ-sol eşitlemesi değildir” dedi.

Ağbaba, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, “3. yargı paketiyle getirilen özel aftan partilerinin yöneticileri ve Bahçelievler’de 7 TİP’li gencin katillerinin yararlandığını” söyledi. Ağbaba, “Bu örtülü af, sağ-sol eşitlemesi değildir. Devletin kendi geçmişiyle hesaplaşmak yerine helalleşmesidir. Sağ-sol eşitlemesi ise kılıftan ibarettir” derken sözlerini şöyle sürdürdü: “1980 öncesinde çoğu devletin bilgisi ve yönlendirmesi dahilinde pek çok insan öldürüldü, katliamlar yapıldı. Maraş, Çorum ve Sivas katliamı davalarından tek bir kişi bile ceza almadı. 16 Mart katliamı zamanaşımına uğratıldı. Katilleri beslemek, koruyup kollamak geleneğe dönüştü. ‘Bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz’ mantığı, bu ülke elitlerinin ilkesi haline geldi. Bir ayağı kan döken, diğer ayağı kan emen bir sistem böyle kuruldu. İşte bugün yaşananlar da bundan ibarettir.”

Ağbaba, sekiz solcu Hasan Gülbahar, Halil Gündoğdu, Muzaffer Öztürk, Tahir Canan, Osman Evcan, Tuncay Kurtbaş, Hasan Erdemli ve Cemil Erdem’in cezaevlerinde bulunduğuna dikkat çekti. Ağbaba, “Bu kişiler, darbe mahkemelerinin verdiği cezayı çekmektedir. 32 yıl geçmiş olmasına rağmen halen darbe hukukunun uygulanıyor olması demokrasi adına utançtır. Çocukları babasız büyüyenlerin torunları, dedesiz büyümesin. Evlat hasreti çeken analar, babalar yıllar sonra da olsa çocuklarına sarılabilsin” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları