loading
close
SON DAKİKALAR

ÇYDD, 19 Mayıs’ın 100. yılında Samsun’daydı

ÇYDD, 19 Mayıs’ın 100. yılında Samsun’daydı
Tarih: 21.05.2019 - 15:10
Kategori: Gündem

ÇYDD Genel Başkan Prof. Dr. Aysel Çelikel, Genel Başkan Yardımcıları Nihal Kızıl ve Gülsün Kaya, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, şube başkanları, üyeleri, gençleriyle birlikte 2000’i aşkın ÇYDD’li 19 Mayıs’ın 100. yılında Türkiye’nin her yerinden Samsun’a geldi. ...

ÇYDD, kutlamalara Bandırma Vapuru müzesi önünde başladı. Bandırma Vapuru’ndan temsili inişinde Atatürk’ü tiyatro sanatçısı Yaşar Gündem canlandırdı. Büyük Mübadele Derneği’nin halk oyunları gösterisinden sonra ÇYDD’liler Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda toplanarak yürüyüşe başladı. Bir bölümüne Prof. Dr. Aysel Çelikel’in de katıldığı yürüyüş, İstiklal Caddesinden geçildikten sonra Uğur Mumcu Parkı’nda tamamlandı. 


 

Büyük Mübadele Derneği ve ÇYDD Samsun Şubesinin halk oyunları ekiplerinin gösterisinden sonra Prof. Dr. Aysel Çelikel, 100 yıl öncesinin dünya ve Türkiye ortamını canlandıran bir konuşma yaptı.

Saatlerce ve coşkuyla süren etkinlik Grup Zemheri’nin ve kemençe sanatçısı Haluk Açıcı’nın konserlerinden sonra tamamlandı.

 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları