loading
close
SON DAKİKALAR

ÇYDD, 7 bin öğrenciye bilgisayar desteği sağladı

ÇYDD, 7 bin öğrenciye bilgisayar desteği sağladı
Tarih: 04.12.2023 - 18:14
Kategori: Eğitim

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından 2020 yılında başlatılan Teknoloji Destek Projesi, öğrencilere umut olmaya devam ediyor.

ÇYDD, 7 Bin Öğrenciye Bilgisayar Desteği Sağladı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından 2020 yılında başlatılan Teknoloji Destek Projesi, öğrencilere umut olmaya devam ediyor. Proje, eğitimde fırsat eşitliği ilkesini sağlayarak öğrencilerin eşit şartlarda eğitim alabilmelerine imkan sunuyor. Proje kapsamında bugüne kadar 7000'den fazla ihtiyaç sahibi öğrenciye tablet ve bilgisayar desteği sağlandı.

Pandemi süreci ile birlikte öğrencilerin yüz yüze eğitimden uzak kalması, eğitim sisteminin devam edebilmesi için bilgisayar ve teknolojik ekipman ihtiyacını ortaya çıkarmıştı. ÇYDD, pandeminin eğitim sistemi üzerindeki etkilerini en aza indirmek ve öğrencilerin eğitim hakkını korumak amacıyla Teknoloji Destek Projesi’ni başlatmıştı. Büyük bir başarıya ulaşan proje kapsamında, pandemi sürecinde tam 5.224 lise ve üniversite öğrencisine bilgisayar desteği sağlandı. Normalleşme sürecinde de devam eden Teknoloji Destek Projesi ile toplamda 7.000’den fazla bilgisayar, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından yürütülen bu önemli projede, öğrencilere sağlanan teknolojik destek ile eğitim süreçlerine katılımlarını artırarak gelecekleri için daha sağlam bir temel oluşturmaları hedefleniyor.

ÇYDD tarafından yapılan açıklamada projenin daha fazla öğrenciye ulaşabilmek amacıyla hız kesmeden devam edeceği ve bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile toplumun her kesimine dokunarak daha adil bir gelecek için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları