loading
close
SON DAKİKALAR

ÇYDD Alihocalı Köyü’nde çocuklarla buluştu

ÇYDD Alihocalı Köyü’nde çocuklarla buluştu
Tarih: 21.11.2019 - 16:20
Kategori: Gündem

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), “Köyde Şenlik Var” Projesi kapsamında Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Alihocalı Köyü’nde çocuklarla buluştu.

ÇYDD Adana Şubesi koordinatörlüğünde İskenderun, Osmaniye, Tarsus, Mersin ve Antakya şubelerinin desteğiyle  26-28 Ekim tarihleri arasında Alihocalı Köyü çocukları hem eğlendi hem öğrendi. Projenin verimli olabilmesi için ÇYDD’liler 60 öğrencili Alihocalı İlkokulu’nun bahçesine kurulan çadırda konakladı. 

Çocuklar, iki gün boyunca bilgisayar kullanarak kodlama yaptı, renkli kartlar ve şarkılar eşliğinde İngilizce atölyesine katıldı, sabun yapımını öğrendi. Kendi çabalarıyla deneyimledikleri bilim atölyesinde eğitim aldı. El becerilerini geliştirdikleri, el sanatları atölyesinde okul panosunu düzenledi.

‘TÜRKAN’ FİLMİ AÇIK HAVA SİNEMASINDA

Projenin ilk günü akşamında atölyelerin de bitimiyle yemekler yendi ve açık hava sineması etkinliği için hazırlıklara başlandı. Köy halkının çocukları ile katılmış oldukları etkinlikte Türkan Saylan’ın anısına Cemal Şan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Türkan’ filmi hep birlikte izlendi. ÇYDD ve Türkan Saylan’ın kimliği köy halkına yapılan konuşma ile tanıtıldı.

Mersin şubesi öğrencilerinin hazırladığı Deli Bayramı isimli oyun gösterime sunuldu. Çocuklar tiyatro esnasında güzel vakit geçirirken sanata olan ilgi ve merakları arttı.

7’DEN 70’E EĞİTİM VERİLDİ

İlk günün akşamında gıda mühendisi tarafından çocuklara sağlıklı beslenme ve hijyen eğitimi verildi. Etkinlikte çocuklara diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. İkinci günün akşamında Av. Mahmure Nabioğlu kadınlarla “Kadın Hakları” söyleşisi yaptı. Tülay Üstündağ’ın “Birbirimizi Anlamak” başlıklı söyleşi ile tüm köy halkı eğitici ve öğretici bir akşam geçirdi.

Proje kapsamında köy okulunun bazı alanları yenilendi. Okul bahçesinde bulunan mat görüntülü Atatürk büstü yaldızlı boya ile yeni görüntüsüne kavuştu. Okulun boş duvarlarından ikisine kitaplık monte edildi. Bundan sonraki hedef, çocuklara verimli bir kütüphane bırakmak. Yere serilen minderler ile “Sessiz Arkadaş” adlı okuma köşesi tasarlandı

Okulun bahçesinde bulunan fidanlıkların dış boyası yapılırken de çocuklar ÇYDD öğrencilerini yalnız bırakmadılar. Küçük boya fırçaları ile okullarının güzelleşmesine katkıda bulundular. Fidanlar dikildi.

Şenliğin sonlarına yaklaşırken beyaz örtü üzerine sprey boya ile yazılan “Köyde Şenlik Var Hatırası” yazısının altına çocuklar başta olmak üzere diğer öğrencilerin de boyalı el baskıları yapıldı.

GELENEKSELLEŞİYOR

“Köyde Şenlik Var” Projesi ile kırsal alandaki insanların kent olanaklarından yararlanması hedefleniyor. ÇYDD’nin ‘Çağdaş eğitim yolunda çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak’ ilkesi esas alınarak yürütülen proje 2012’den bu yana devam ediyor.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları