loading
close
SON DAKİKALAR

ÇYDD'nin tüm şubelerinden ortak açıklama; Baskıcı zihniyeti kınıyoruz!

ÇYDD'nin tüm şubelerinden ortak açıklama; Baskıcı zihniyeti kınıyoruz!
Tarih: 19.10.2022 - 17:40
Kategori: Gündem

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tüm şubeleri ortak açıklamasında; Artvin Kemalpaşa’da İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Adem Cengiz’in ani bir kararla görevinden alınmasını kınıyoruz.

Artvin Kemalpaşa’da İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Adem Cengiz’in ani bir kararla görevinden alınmasını ve bu kapsamda, Cengiz’e karşı başlatılan soruşturmada, kişinin sosyal medya hesaplarında kamuoyunun ortak tepki verdiği haberlerin ve unutulmaz Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkân Saylan’ın ölüm yıl dönümünde yapılan paylaşımlarının soruşturma konusu yapılmasını basından öğrenmiş durumdayız. 

Kemalpaşa’da 15 yıldır eğitimci ve milli eğitim müdürü olarak görev yapan bir eğitim emekçisinin; ayrımcı ifade içermeyen, kamuoyunu yanlış yönlendirmeyen ya da toplumda panik ve korku yaratacak herhangi bir ifadeye yer vermediği paylaşımlarından dolayı soruşturma geçirmesi, bunca yıllık emeklerinin yok edilmesi ülkemiz ve geleceğimiz için çok endişe vericidir. Bu baskıcı zihniyeti kınıyoruz!

Yeni yürürlüğe giren Sansür Yasası ile birlikte düşüncelerin, fikirlerin ve özgür iradenin cezalandırılmaya başlandığı bugünlerde, Artvin bölgesinde gerçekleşen bir tır kazasına dair “Bir daha yaşanmasın…” şeklinde bir dilek paylaşımının soruşturma konusu yapılabileceğini de görmüş olduk. Kendi ülkesine ve tıp dünyasına yaptığı sayısız katkının yanında kız çocuklarının eğitimi ve eğitimde fırsat eşitliği için öncü olmuş ve bütün ömrünü bu uğurda adamış gerçek bir Cumhuriyet kadını olan Türkân Saylan Hocamızın ölüm yıl dönümünde anılmasının “sürgün” gerekçesi olabileceğine tanık oluyoruz. Yaşanan tüm bu acı olaylar, Cumhuriyet değerlerimizin ve çağdaş Türkiye’nin nasıl ağır bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu bizlere göstermektedir.   

Özgürlüğün, aydınlığın ve eğitimcilerimizin yanındayız! Varlığımız boyunca koruyacağımız ve yaşatacağımız Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında; çağdaş geleceğimizi hedef alan bu eylemler karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz ve konunun takipçisi olacağız.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları