loading
close
SON DAKİKALAR

D-Marin Turgutreis'de DÇSO konseri

D-Marin Turgutreis'de DÇSO konseri
Tarih: 16.07.2012 - 15:12
Kategori: Kültür & Sanat

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gecesinde, şef Rengim Gökmen yönetimindeki Türkiye'nin ilk çocuk orkestrası DÇSO'nun konseri var...

Festival dört konser ve üç resitalle bu yılda bölgeye zenginlik katmayı sürdürüyor.

Yarın akşam saat 21.00'de başlayacak olan konserin ikinci bölümünde orkestra efsane gitarist José Maria Gallardo Del Rey ve ‘En İyi Dansçı’ ödüllü Antonio Marquez’e eşlik edecek. Aynı akşam saat 19.00'da "Leyla Gencer" anısına verilecek Gün Batımı resitalinin solisti ise, mezzo soprano Anna Lapkovskaja'nın hastalanması nedeniyle soprano Simge Büyükedes ve piyanist Aylin Özuğur olarak değişti.

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin sekizincisi 18 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00'de Fazıl Say konseri ile sona erecek.

İlk bölümde Fazıl Say Çaykovski'nin 1.Piyano Konçertosu'nu çalacak. Konserin ikinci bölümümde Gürer Aykal yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Fazıl Say'ın İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından sipariş edilen ve çok beğenilen "Mezopotamya" senfonisini ikinci kez seslendirecek. 

Mezopotamya Senfonisi'nin seslendirecek solist sanatçılar; Fazıl Say, Bülent Evcil, Çağatay Akyol ve Carolina Eyck.

Konser öncesinde Gün Batımı resitallerinin de sonuncusu da gerçekleşecek.Saat 19.00'da başlayacak resitalin solistleri keman sanatçısı solistleri ise Sevil Ulucan Weınstein ve piyanist Gülnare Şekinskaya.

14 Temmuz'da ünlü şancı José Carreras konseriyle açılan, kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu’nun ve sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran’ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali dün akşam dünyanın en iyi oda müziği orkestralarından biri olan Moskova Solistlerini Yuri Bashmet yönetiminde ağırladı. 

Viyolanın yaşayan en büyük ismi olarak adlandırılan Yuri Bashmet'in şef ve solist olarak verdiği konserin ilk bölümünde Bashmet, kariyer basamaklarını hızla tırmanan keman sanatçısı Alena Baeva ile Mozart’tan Senfoni Konsertant eserini seslendirdi. Konserde Genç kemancının büyük usta ve toplulukla uyumu, parlak yorumu çok beğenildi. Aynı akşam Marina Anti Tiyatro'da festivalin ilk Gün Batımı resitalini Gülru Ensari ve Mirijam Contzen verdi. 

Sanatçılar Debussy ve Ravel'in eserlerinden oluşan bir program sundular. Konserler öncesinde Marina Anti Tiyatroda verilen bu ücretsiz resitallere de ilgi çok büyük.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları