loading
close
SON DAKİKALAR

D-Marin'de DÇSO flamenko ustalarına eşlik etti

D-Marin'de DÇSO flamenko ustalarına eşlik etti
Tarih: 19.07.2012 - 12:35
Kategori: Kültür & Sanat

Dün akşam şef Rengim Gökmen yönetimindeki Türkiye'nin ilk çocuk orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın konseri vardı...

Festivale üçüncü kez katılan orkestra konserin ikinci bölümünde ünlü besteci gitarist José Maria Gallardo Del Rey ve ‘En İyi Dansçı’ ödüllü Antonio Marquez’e eşlik etti. Marquez'in orkestra ve Hasan Tura'nın kemanı eşliğinde yaptığı dans gösterisi gecenin en güzelsüprizi oldu. Flamenko ustaları bu müstesna orkestrayı hayranlıkla kutladılar.

Konser öncesinde "Leyla Gencer" anısına verilen Gün Batımı resitalinin solistleri ise festivalin açılış konserinde José Carreras ile aynı sahneyi paylaşan ünlü sopranomuz Simge Büyükedes ve piyanist Aylin Özuğur'du. Büyükedes aşırı sıcak ve neme rağmen ustası anısına söylediği aryalarla ayakta alkışlandı.

Rengim Gökmen ve üç asistanı Oğuzhan Kavruk, Tolga Taviş, Hasan Tura yönetiminde 12 konservatuvarımızın öğrencilerinden oluşan DÇSO 80 kişilik bir orkestra. 

Doğuş Grubu'nun çok kıymet verdiği, 2006 yılında kurulan orkestra, her yıl üç kamp yapıyor. Orkestraya katılım yaşı 12, 18 yaşından gün alanlar orkestradan mezun oluyorlar. 

Orkestra her yıl on civarında konser veriyor. Bu yılki kampa katılan 5 Türki ülkeden genç müzisyen de bu konserde çalacak.Üçüncü kez festivale katılan orkestra N.R.Korsakov'un Şehrazat eserini seslendirdi. 

Rodrigo'nun Gitar Konçertosu Aranjuez'de yaptığı eşlikle J.M.Gallardo del Rey'in takdirini kazandı. Gökmen, "Her yıl yenilenen orkestrada sahneye ilk kez çıkan çok sayıda müzisyen oluyor. Onların heyecanını, eksiklerini incitmeden gidermeye gayret ediyoruz. 

Bu deneyimler onların ve ülkemizin ufkunu açıyor" diyerek DÇSO'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları