loading
close
SON DAKİKALAR

Dağlıca Komutanı bu görüntüleri yayınladı

Dağlıca Komutanı bu görüntüleri yayınladı
Tarih: 11.02.2012 - 23:21
Kategori: Gündem

Dağlıca saldırısında Tabur Komutanı olan Kurmay Yarbay Onur Dirik, aynı bölgede yaşanan sıcak çatışmanın görüntülerini sosyal paylaşım sitesindeki profilinde yayınladı.

12 askerin şehit düştüğü Dağlıca saldırısında Tabur Komutanı olarak görev yapan Kurmay Yarbay Onur Dirik, aynı bölgede yaşanan sıcak çatışmanın görüntülerini sosyal paylaşım sitesindeki profilinde yayınladı.

Dirik, PKK'lı teröristlerin 21 Ekim 2007 tarihinde düzenlediği baskın sırasında tabur komutanı olarak görev yapıyordu.

Kurmay Yarbay Onur Dirik, baskından yaklaşık 5 ay sonra aynı bölgede yaşanan sıcak çatışmanın görüntülerini sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından yayınladı.

Askerlerle yaptığı konuşmada çatışma sırasında kendisine gelen moral bozucu telefonlardan yakınan Dirik, bölgeyi top atışına tutması için askerlere direktiflerde bulunuyor.

5 dakika 27 saniyelik görüntünün büyük kısmı çatışma anlarını içerirken, çatışmanın ardından Onur Dirik, askerlere hitaben bir konuşma yapıyor. Dirik askerlere yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanıyor: "Bugün 7 Nisan 2008. Bir anda Gazitepe bölgesinde keşif ve gözetleme yapan unsurumuza iki ayrı noktadan roket ve makineli tüfekle taciz yapıldı. Burada ortam bir anda değişti. Taburun hazırlık düzeyinin ne kadar yüksek olduğunu gördük. 3 aynı noktaya süratle sağda solda bulunan adamlar toplanıp kollarını teşkil edip süratle takviye ettiler. Korucular mahallelerden hemen gerekli görülen noktalara sevk edildi ve üst komutanlarımızın bize verdikleri emirler doğrultusunda Çeri ve Feytepe bölgeleri artı her iki bölge arasındaki bölge takviye edilecek şekilde korucu takviyeli bölükler yukarı gönderildi.

Maalesef burada olmadıkları için burada yaşananları göremeyen bazı kişilerin, hala olay esnasında bile açık açık bizim moralimizi bozacak ifadeler kullandıklarını çok büyük bir üzüntü ve kahırla görmekteyim. Son derece. İlginç bir tezahürdür ki kader arkadaşlığımız şu noktada devam ediyor. Allah bize böyle bir durumu yaşattı, bu lafları işitmeyi nasip etti. Allah daima haklının yanındadır. Daima çalışanın ve dürüst olanın yanındadır. Diyoruz ve bu görüntüleri hiçbir yerde yayınlanmamak şartıyla kayda alıyoruz. Sadece bizim kalbimizde kalacak bu görüntüler..

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları