loading
close
SON DAKİKALAR

Daha İyi Bir Eğitim Sistemi CHP İle Mümkün

Daha İyi Bir Eğitim Sistemi CHP İle Mümkün
Tarih: 08.11.2022 - 10:16
Kategori: Eğitim

CHP üyeleri ve gönüllüleri ile birlikte artık daha geniş bir alanda çalışmalarını yürüten Parti Okulu; eğitim sistemi ile ilgili detaylı bir rapor yayınladı.

Parti İçi Eğitim Sorumlusu ve 26. Dönem CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, raporda “Uzaktan Eğitimden Kaynaklanan sorunlar”, “Niteliksiz Eğitim Sorunu”, “Eğitimde Barınma ve Yurt Sorunu”, “Ataması Yapılmayan Öğretmenler”, “Okullar Arasındaki Eşitsizlik” ve “Öğretmen Yetiştirme Sorunu” hakkında sunulan çözüm önerilerin yer aldığını bildirdi.

Parti Okulunda, Çözüm Odaklı Düşünme Eğitimi Projesi kapsamında Eğitim Masası ile birlikte, Yoksulluk, Çalışma Yaşamı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Çevre, Tarım, Hukuk, İnsan Hakları, Ekonomi, Gençlik, Sağlık ve Eğitim olmak üzere toplam 11 adet çözüm masası oluşturuldu. Bu masalarda bilim insanları, partinin üst düzey yetkilileri ve Parti Okulu eğitmenleri görev yapıyor.

EĞİTİM SİSTEMİ RAPORU

Çözüm masalarında her ay 5 farklı masada, toplumsal yaşamımızdaki 5 önemli sorun tespit ediliyor ve bu sorunlar kısaca tanımlanıyor. Daha sonra bu sorunlara çözüm üretmek üzere 150 Parti Okulu eğitmenine görev veriliyor. Her bir parti eğitmeni kendi çevresinden ve tartışılacak konuyla ilgili en az 5 en fazla 7 kişi ile çözüm arama grubu oluşturuyor ve o ay tespit edilen soruna çözümler üretiyor. Böylece yüzlerce eğitmen ve binlerce üyemiz ülke sorunlarına kendi pencerelerinde bakarak çözüm üretmeye çalışıyor. Üretilen çözümler çözüm masalarında görev yapan bilim insanları ve CHP’nin üst düzey yöneticileri tarafından değerlendirilerek sonuç raporu hazırlanıyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları