loading
close
SON DAKİKALAR

Daha kolay bir Windows!

Daha kolay bir Windows!
Tarih: 12.02.2012 - 14:42
Kategori: Bilim & Teknoloji

Windows'un sunduğu uygulamalar yerine bu muhteşem araçları kullanın, işleri kolaylaştırın!

Windows'unuzda işlerinizi Microsoft'un sunduğu araçlarla yapmaya alışmış olabilirsiniz. Ancak bazı değişiklikler, başlangıçta alışması zor olabilse de işinizi çok daha kolay hale getirerek daha verimli olmanızı sağlayabilir.

Bu yazımızda sizlere, MakeUseOf sitesinin derlediği ve Windows ile sunulan araçların yerine geçebilecek 5 uygulamayı tanıtacağız.

Windows gezgini yerine SpeedRunner'ı kullanın

SpeedRunner'ın ana ekranına baktığınızda ne kadar büyük bir güce sahip olduğunuzu fark edeceksiniz. Sıkça kullandığınız uygulamalara üst kısımdan erişebilir, kaç pencere açtığınızı ve programların ne kadar bellek kullandığını görebilirsiniz.

Klasör ve dosyalar arasında gezimek için sunulan iki bölme, dosya türlerini ayırmayı sağlayan renk kodlamaları, her görüntü bölmesinin üzerindeki gezinti düğmeleri, faydalı özelliklerden.

Herhangi bir dosyanın üzerine geldiğinizde, dosya içeriğinin bir önizlemesini görmeniz mümkün. Bu sayede metin belgelerinin, görsel dosyalarının bir önizlemesini ve dosya bilgilerini hızlıca görebilirsiniz. 

Sık kullandığınız uygulamalara My Bar ile hızlıca erişin

My Bar, basit olduğu kadar faydalı bir uygulama. Masaüstü penceresinin üzerinde duran bir hızlı erişim çubuğu sunan araç, sıkça kullandığınız 6 uygulama için kısayol sağlayabiliyor. Bu 6 uygulama simgesi ve gömülü medya çalıcı, ekranın en üst kısmında görünüyor.

Güç koruma

SetPower adındaki araç sayesinde uyku/hazırda bekletme ayarlarına bir yerden ulaşabilirsiniz. İster sağ tarafta ön tanımlı güç tasarrufu planlarından birini seçin, ister planı kendiniz oluşturun. 

ScreenRuler ile ekranınızdaki her şeyi ölçün

Screen Ruler adındaki bu araç, özellikle belirli ekran koordinatlarını bulması gereken programcıların işine yarayabilir. Bunun dışında örneğin bir harita üzerinde ölçüm gerçekleştirebilirsiniz.

Rain Alarm ile hava durumu güncellemelerini ve uyarıları alın

Öncelikle söyleyelim; araç ne yazık ki Türkiye'de çalışmıyor gibi görünüyor. İstanbul'u seçtiğimizde programın bizi bir hatayla karşıladığını tecrübe ettik. Ancak yurtdışındaysanız ve Rain Alarm'ın desteklediği bir ülkedeyseniz, aracı faydalı bulacağınızı düşünüyoruz.

Yağmur yağıp yağmayacağını sıkça kontrol ediyorsanız, Rain Alarm adındaki Windows masaüstü aracı ile bu alışkanlığınızdan kurtulabilirsiniz. Tüm yapmanız gereken, aracı yükledikten sonra Seçenekler sayfasına giderek izlemek istediğiniz adresi yazmak.

Dilerseniz uyarı hassasiyeti, kontrol etme sıklığı ve uyarı ayarları gibi seçenekleri de yapılandırabilirsiniz. Araç, masaüstünüzde bulut seviyesi, yağış seviyesi ve sağanağın ne kadar uzak olduğu gibi bilgiler gösteriyor.

Uyarı ise yağmur, belirlediğiniz bir uzaklığı geçtikten sonra yapılıyor. Bu sayede hava durumunu kontrol etmek için harcadığınız zamandan tasarruf edebilirsiniz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları