loading
close
SON DAKİKALAR

Danıştay, Bursaray Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini ikinci kez iptal etti

Danıştay, Bursaray Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini ikinci kez iptal etti
Tarih: 02.10.2021 - 16:29
Kategori: Gündem

Danıştay, Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini ikinci kez iptal etti.

Danıştay'ın iptal kararıyla tekrarlanan Bursaray Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesi, ikinci kez iptal edildi. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, ikinci iptalin ardından açıklama yaptı.Karaca, "Bursaray Emek-Şehir Hastanesi hattında ikinci ihale de yargıya takıldı" dedi. iptal edilen ihalenin bu defa daha yüksek rakama ihale edildiğini belirterek, "Üçüncü ihale yine AKP döneminde yapılırsa, maliyet hesabını yine yüksek tutup, ihaleyi aynı yandaş firmalara bu defa 2.5 milyara mı verecekler?" diye sordu.

Karaca şunları kaydetti:
"Emek-Şehir Hastanesi hattı için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş '600 milyon liraya mal olacak' diye açıklama yapmıştı. Kötü yönetilen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kasası tamtakır olduğu için konu AKP hükümetine götürüldü ve ihaleyi Ulaştırma Bakanlığı yaptı. İlk ihale 1.6 milyar liraya verildi. '600 milyon lira maliyet nere, 1.6 milyar lira nere, fahiş fiyatla verildi' diye şikayet ettiğimiz bu ihaleyi Danıştay iptal etti. 

İkinci ihalede rakamın düşmesini beklerken, 342 milyon lira fiyat artışıyla bu kez 1.9 milyar liraya gitti. Adrese teslim bu ihalenin de iptal olduğu basına yansıdı. Üçüncü ihale yine AKP döneminde yapılırsa, maliyet hesabını yine yüksek tutup, ihaleyi aynı yandaş firmalara bu defa 2.5 milyara mı verecekler?"
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları