loading
close
SON DAKİKALAR

Danıştay, hukukçu kadrolara mülakat zorunluluğunu iptal etti

Danıştay, hukukçu kadrolara mülakat zorunluluğunu iptal etti
Tarih: 16.08.2018 - 16:44
Kategori: Gündem

Danıştay, Hazine avukatı ve hukuk müşavirliği kadroları ile avukat kadrolarında mülakat zorunluluğunu iptal etti.

Danıştay, Hazine avukatı ve hukuk müşavirliği kadroları ile avukat kadrolarına sözlü sınavla atama yapılan yönetmeliği, eşitlik ilkesine aykırılığa yol açacağını belirterek iptal etti.

Evrensel'in aktardığına göre Ankara Barosu, kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacak hazine avukatı ve hukuk müşaviri kadroları ile avukat kadro ve pozisyonlarına KPSS grubu puanının yanı sıra yazılı ve/veya sözlü sınavla alım yapılmasını sağlayan düzenlemenim iptali için Danıştaya başvurmuştu.

2012 tarihinde yürürlüğe giren ek maddede Hazine avukatı ve hukuk müşavirliği kadroları ile avukat kadrolarına KPSS puanının yanı sıra yazılı ve/veya sözlü sınava girme zorunluluğu getirilmişti.  Ankara Barosu iptal istemiyle Danıştay 12. Dairesi’nde dava açmıştı.

Yapılan yargılama neticesinde dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesi ile işlemin iptaline karar verdi.  Danıştay gerekçeli kararında bu maddenin, subjektif değerlendirmelere neden olabileceği, eşitlik ilkesine de aykırılık oluşturduğunu vurguladı. 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları