loading
close
SON DAKİKALAR

‘Dar alan’da belgeseller

‘Dar alan’da belgeseller
Tarih: 13.02.2012 - 10:06
Kategori: Kültür & Sanat

70 filmin yer aldığı 14. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali bu yıl “Dar Alanlar / Daralanlar” temasıyla 29 Eylül’de İstanbul’da başlıyor

Kültür Bakanlığı’nın katkıları ve Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından bu yıl 14’üncü kez organize edilen Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nde, 23’ü Türkiye’den 47’si yurtdışından olmak üzere, 70 film gösterilecek. 

Avrupa Belgeselciler Ağı Başkanı C. Cay Wesnigk ve Alman Belgeselciler Birliği Başkanı Tomas Frickel gibi dünya belgesel sinemasından 20 önemli ismin davetli olduğu festival kapsamında Avrupa’da Dijital Dağıtım Konferansı, Türkiye - Almanya Belgesel Sinema Buluşması, Sinema Laboratuvarı ve Belgesel Arkası gibi etkinlikler de olacak. Festivalde sinemaseverler yönetmenlerle sohbet etme fırsatı da bulacak.

FİLMLER ÜCRETSİZ
Bu yıl “Dar Alanlar / Daralanlar” temasıyla düzenlenen festivalde gösterilmesi için gönderilen 530 film, festival komitesi tarafından üç ay boyunca izlenerek ön elemeden geçirildi. Ön elemeyi geçen filmler ağustosta İznik’te düzenlenen 3 günlük İzleme Kampı’nda akademisyenler, yönetmenler, yapımcılar ve sinema emekçilerinden oluşan 100 kişilik bir grup tarafından izlendi. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ve Afife Jale Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek gösterimlerde filmler ücretsiz izlenebilecek.

RENKLER VE ANLAMLARI
Seçilen filmler siyah, kırmızı, turuncu, sarı, mavi, mor ve yeşil olmak üzere 7 farklı bölümde gösterilecek.

Kırmızı: Emek, iş, işçi.
Siyah: Savaş, zulüm.
Yeşil: Çevre, kent meseleleri.
Sarı: Belge ve sinema yoluyla tarihe bakan filmler. 
Mavi: Olağanüstü insanların sıradan, sıradan insanların olağanüstü öyküleri.
Turuncu: Modern zaman öyküleri.
Mor: Dünya toplumlarının kültürlerine özgü filmler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları