loading
close
SON DAKİKALAR

'Darbe' atışması

'Darbe' atışması
Tarih: 21.12.2011 - 12:34
Kategori: Siyaset

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ile CHP Grup Başkanvekilleri arasında "darbecilik" tartışması yaşandı.

Genel Kurulda, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının görüşülmesine devam edildi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, bazı partilerin statükocu olduğunu söyledi.

Geçmiş yıllarda faili meçhullerin yaşandığını; hukukun üstünlüğünün değil, seçkinci grubun hukukunun oluşturulduğunu belirten Saral, karanlık yıllardan sonra hizmete susayan milletin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bütünleştiğini söyledi.

Saral, kendisine laf atan CHP milletvekillerine, "Dinlemesini bilin, siz uygar insanlar değil misiniz? Biraz edepli olun. Millet size edep ve adabın ne olduğunu her seçimde gösteriyor" dedi. Saral, ayağa kalkarak laf atan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’a da "Otur yerine" diye bağırdı.

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "12 Eylül’de AK Parti’lileri hangi hapishaneye attılar acaba?" diye sordu.

Mamak Cezaevinde ülkücülerin yattığını ifade eden İnce, şöyle konuştu:

"Selimiye Cezaevine ben de gittim orada, Metris’te, Diyarbakır’da yoktunuz. O günlerde CHP kapatıldı, Genel Başkanı zorunlu ikamete gönderildi. Sizin Genel Başkanınız İETT’de çalışıyordu. Darbecilerin lideri Kenan Evren’in avukatı, Adalet Komisyonu Başkanı değil mi? Maaşına kim zam yaptı? 
ÇankayaKöşkü’nde onu kim ağırladı? Muhtıracılara trilyonluk zırhlı aracı kim aldı? Sizi gidi darbeciler sizi, sizi gidi takiyeciler sizi. Rahmetli Erbakan sizi görseydi;

’ey benim sınıftan kaçan talebelerim, ne yaptınız, darbecilerle kol kolasınız’ derdi."

-"Bunları yarıştırmayalım"-

Sataşma olduğu gerekçesiyle kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da "Darbelerden biz daha çok acı çektik" diye bir ikilem ile"Darbecilerin yanındayız ya da değiliz" diye bir tartışmaya girilmemesi gerektiğini söyleyerek, Türkiye’nin yakın tarihinde bir darbecilik olduğunu anlattı.

Bahçekapılı, "Eğer bunları söylerseniz biz de size, ’27 Nisan’da neredeydiniz, 28 Şubat sonrasında bu ülkede yaşanılan acılar içinde CHP ne yaptı?

1982 Anayasası’nı değiştirirken CHP ne yaptı?’ diye sorarız. Bunları yarıştırmayalım. Siyaseti birbirimize hakaret etmeden yapalım. Bizim sözümüz bir, alnımız ak, darbelere karşı olan davranışımız belli, hiç kimseden de korkumuz yok" diye konuştu.

-"Yoksulluk geriye gidiyor"-

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜİK’in hem kayıtlı olan hem de hane halkına giderek uluslararası alanda da takdir gören gerçekçi ölçümler yaptığını belirtti.
Yılmaz, yoksullukta geriye gidiş olduğunu, geliri 1 doların altında kalan nüfusu sıfırladıklarını; yüzde 3-4 civarında olan, geliri 2,15 doların altında kalan nüfusun ise bugün binde 20’lere indiğini bildirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları