loading
close
SON DAKİKALAR

Darıca sahili şantiyeye döndü!

Darıca sahili şantiyeye döndü!
Tarih: 22.05.2012 - 11:34
Kategori: Yerel

Darıca sahilinde yapılan çalışmalar vatandaşı şaşkına çevirdi...

Gecekondu sahil!
Darıca Belediyesi’nin sahilde Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali için kalıcı dükkânlar inşa etmesi ve bunu da gecekondu gibi beton ve tuğlalardan yapması sahilde çirkin bir görüntüye yol açtı. Sahildeki beton yığınını görünce şaşıran Darıcalılar ise bu görüntünün sahilin ve denizin siluetini bozduğunu ifade ederek yapılan çalışmanın Darıca'ya hiç yakışmadığını söylediler.

Darıca Belediyesi, 2 Haziran’da başlayacak olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali için Darıca sahilinde çalışma başlattı. Her yıl ahşaptan yapılan geçici stantlar yerine bu yıl kalıcı dükkânlar yapmayı planlayan Darıca Belediyesi bu amaçla sahilde hummalı bir çalışma başlattı.

Sahil şantiyeye döndü
Darıca sahilinde betonarme dükkânlar yapan Darıca Belediyesi, sahilin büyük bir bölümünü inşaat şantiyesine çevirdi. Tek katlı gecekonduları andıran dükkânları gören Darıcalılar ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. Sahilin inşaat şantiyesine döndüğünü söyleyen vatandaşlar, “Darıca sahili çok büyük ve güzel bir sahil. Biz burasının daha fazla yeşillenmesini beklerken betonlaşmasını görmek üzüntü verici. İnsanlar sahile temiz hava almak ve nefes alıp stres atmak için geliyor. Ama sahilin de şehir merkezleri gibi betonlaştığını görmek bizleri şaşırttı. Darıca Belediyesi sahilde güzel bir çalışma başlatmıştı ama daha sonra burayı beton yığınına çevirmesi yakışmadı. Umarız bu çirkin görüntüye birileri dur der ve biz de sahilin eski görüntüsüne kavuşuruz” dediler.

Sahil mi gecekondu mu?
Darıca sahilinin gecekondu alanına döndüğünü dile getirerek bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Bizler arsamıza tek gözlü ev yaptığımızda belediye gecekondu diyerek yıkım ekipleri gönderiyor. Ama burada kocaman sahili gecekonduya çeviriyorlar. Ne yazık ki buna da kimse dur demiyor. Eskiden sahile girdiğimizde gözümüz gönlümüz açılıyordu ama şimdi uzaktan sahile baktığımızda gecekondu mahallesine girdiğimizi hissediyoruz ve içimiz daralıyor. Darıca, Marmara’nın en güzel sahil bölgelerinden biri. Ama ne yazık ki şimdi en kötü sahillerinden biri olmaya doğru gidiyor. Buradan yetkililere seslenerek Darıcamıza yazık etmeyin diyoruz. Ne olur sahilimize dokunmayın.” diyerek duruma tepki gösterdiler.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları