loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu: 'Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, cumhurbaşkanının koordinasyonuyla bana kumpas kurdular'

Davutoğlu: 'Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, cumhurbaşkanının koordinasyonuyla bana kumpas kurdular'
Tarih: 26.05.2021 - 10:26
Kategori: Siyaset

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox televizyonunda gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Pazartesi akşamı Süleyman Soylu, Habertürk’te katıldığı programda 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında AKP'nin diğer partilerle koalisyon görüşmelerinde dönemin başbakanı ve AKP’nin genel başkanı Ahmet Davutoğlu'nun “şiddetli tartışmalar neticesinde dengesini yitirdiğini, ‘Hepinizin odalarında neler konuştuğunu dinletiyorum ve biliyorum’ dediğini” öne sürmüştü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Soylu'nun iddialarına FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında yanıt verdi.  

Davutoğlu, "Süleyman Soylu biliyor ki söylediği her şey külliyen yalandır" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:
"-Soylu, kendi genel başkanını görevden almak için bir kumpasın içinde olduğunu kabul etti. Buradaki mesaj Ak Parti’ye, Erdoğan’a. O mücadelede çetin bir şeye kalkıştım. İmar rantlarına, faiz rantlarına neşter atacaktım. Siyaset ile mafya arasındaki bağları koparmak için yasa getirecektim. Artık itiraf ediyorum, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, o dönem Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular. O kumpasın hesabını verecekler. Üçü birbirini yemeye girişti, meydan mafyaya kaldı.

-Mustafa Şentop bana gelip Soylu’nun partinin kimyasını bozmaya çalıştığını söyledi.

-Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir alçaklık yapmadım ama Soylu alçakça iftira atıyor. Elinde polis, istihbarat var, gerekirse MİT'e başvursun, araştırılsın. Kendinden önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira atıyor aynı zamanda, çünkü ben dinleteceğim, Erdoğan'ın haberi olmayacak öyle mi? Cumhurbaşkanı'na nasıl mesaj gönderiyor görüyor musunuz, 17-25 Aralık'taki para sayma makinesini gündeme getirerek.

-Terörle mücadeleyi biz verdik. Hulusi Akar ve Efkan Ala'nın konuşma vaktidir. Hiçbir zaman HDP ile anayasa tartışması olmadığı gibi Kuzey Suriye'de devlet kurulmasını engellemek için mücadele verdik ve Başbakanımız Davutoğlu'ydu demeliler. Bu onların bana borcudur

-Süleyman Soylu, 'faili meçhul yok' diyor bizim dönemimizde. Van'da helikopterden köylü atıldı, terörle böyle mi mücadele edilir. Kürt vatandaşlarımızın kalbini kırarak terörle mücadele edilmez Soylu'nun yaptığı gibi."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları