loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu: Cumhurbaşkanı, yaptığı açıklamayla Gara'daki başarısızlığı kabul etti

Davutoğlu: Cumhurbaşkanı, yaptığı açıklamayla Gara'daki başarısızlığı kabul etti
Tarih: 19.02.2021 - 10:18
Kategori: Siyaset

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gara'da 13 şehit verilen operasyonla ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Cumhurbaşkanı, yaptığı açıklamayla bir anlamda başarısızlığı kabul etti" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kahramankazan ilçe kongresinde konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:
-(Gara'da 13 şehit verilmesi) Cumhurbaşkanı, yaptığı açıklamayla bir anlamda başarısızlığı kabul etti. Bu operasyon planlaması açısından da başarısızdır. Uygulaması açısından da başarısızdır ama en önemlisi kamuoyu iletişimi açısından ise bir faciadır. Sizin niyetiniz oradaki 13 yiğidimizi kurtarmak ise ve onların can emniyeti esas ise; niçin onların hayat güvenliğini öne almak yerine bu operasyonu bir teröre darbe operasyonunun içine yerleştirerek onların hayatlarını riske ettiniz?

-Cumhurbaşkanı kamuoyuna çıkıp dedi ki; Size bir müjde vereceğim çarşamba günü. O kardeşlerimizi elinde tutanlar açısından bakıldığında bir şekilde operasyon ifşa edilmiş oldu. Bu doğru bir şey değil. Kurtarırsınız, ondan sonra her şeyi söylersiniz. Biz de alkışlarız, takdir ederiz ama operasyon yürürken bir müjde vereceğiz deyip oradaki hain teröristleri alarme edecek şekilde konuşmanın uygulamada izah edilecek tarafı yok.

-Sorumluluğun başta kendisi ve devlete ait olduğunu söylüyor. Genellikle, iktidar sahipleri iyi bir şey olduğunda başarıları kendi üstlerine alıyorlar, olumsuz bir şey olduğunda devlete yüklüyorlar. Burada sorumluluk bizatihi cumhurbaşkanınındır. Ha bütün bunları unutturmak için İçişleri Bakanının yaptığı gibi hamaset yapmaya kalkarsanız bu millet bu hamasete kanmaz. Kimse kimseye millilik, yerlilik, milliyetçilik dersi vermesin.

-Pandemi şartlarında, kendi ifadeleriyle lebaleb doldurulan salonlarda bir şehit annesinin hıçkırıklarla dolu feryadını bir siyasi parti kongresinden milyonlara izlettirdiler. Aramızdaki fark budur: Biz kahramanlara saygı olarak bütün faaliyetlerimizi durdururuz. Onlar sadece kahramanları istismar ederler.

-Bugün birileri bizim milletimize yeni bir ufuk ve ümit oluşturma çabamızdan rahatsız oluyorlar. Ankara sokaklarında siyasi terör yapanlar, yüreğimize korku salacağını düşünenler Ankara'nın ortasında genel başkan yardımcımıza saldırıda bulundular. Bir kez daha buradan ilan ediyoruz: Ne yaparsanız yapın, bizim yüreğimizdeki vatan aşkımızın verdiği cesareti kıramazsınız, yolumuzu kesemezsiniz, bizi engelleyemezsiniz. Bu kadar.

-Eğer bir partinin genel başkan yardımcısı bir saldırıya muhatap olmuş ama hukuk, onun mağduriyetini değil de uzun tutukluluk dolayısıyla sanıkların mağduriyetlerini öne alıp onları tahliye etmişse bu hukuku katletmektir."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları