Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da AKP'lilere seslendi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da AKP'lilere seslendi.
Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
Birinci mesajım, ülkemizin her köşesindeki seçmenlerime sesleniyorum. Sizlerin 7 Haziran'da başınızı önünüze eğmek isteyenler oldu. AKP seçmenleri her zaman vakurdur, sakindir, kararlıdır.
İkinci mesajım AKP'ye oy vermemiş olan seçmenlere sesleniyorum. Bugün yenilen yoktur, kazanan vardır. O da cumhuriyetimizdir demokrasimizdir. Yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz.
Üçüncü mesajım hemşehrilerime, Konya bu topraklarda ilk başkentimiz. HZ. Mevlana'nın diyarı, senin bağrından çıkan bu evladın sana söz veriyorki ancak ve ancak sevgi tohumu ekeceğiz. Aziz Konyalılar her zaman yanımızda oldunuz. En zor günde bile karamsarlığa kapılmadınız. Size teşekkür borçluyum, Allah sizden razı olsun. Bugün tarihi bir rekora imza attınız. Buradan tek niyazım burada her zaman huzurunuza her zaman ak bir şekilde çıkmaktır. Allah utandırmasın.
Davutoğlu'ndan Konya'da ilk yorum
Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları:
Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bu zafer bizim değil milletimizindir. Kusura bakmayın sizlere hiçbir zaman sırtımızı dönmedik, dönmeyeceğiz. Şimdi büyük meydanda Hz. Mevlana'nın huzuruna gideceğiz.
Ankara'da da burada da onbinlerce kardeşimiz bizi soğukta bekliyıor. En zor zamanda yanımızda olduğunuz için Allah sizden razı olsun.Bugün milletimizin zafer günü, hepinizden Allah razı olsun.
Aziz komşularım daha yolun başındayız. Nice yollar kat edeceğiz. Allah bizi sadece bu dünyada değil, ahirette de komşu eylesin inşallah. Allah utandırmasın. İnşallah önümüzdeki 4 yıl güzel hizmetlerler 201'a kadar karşınızda olacağız. Allah utandırmasın