loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu ve Clinton'dan ortak açıklama

Davutoğlu ve Clinton'dan ortak açıklama
Tarih: 14.02.2012 - 10:35
Kategori: Siyaset

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Washington'da ortak bir basın toplantısı düzenledi

Suriye konusunu detaylı bir şekilde görüştüklerini belirten Davutoğlu, “Suriye’de şiddet artıyor, artık beleyecek durumda değiliz. İnsanların bombalanmasına seyirci kalamayız. İnsani bir inisiyatifin başlatılması lazım” dedi.

Demokratik kültüre sahip olmanın Suriye’nin hakkı olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Suriye’de bir çözüme ulaşılırsa bundan en karlı çıkan ülke Türkiye olur” diye konuştu.

“Arap Birliği’nin tüm çabalarına saygı duyuyoruz, kararlarını destekliyoruz” diyen Davutoğlu Suriye için diğer ortaklarla da görüşeceklerini belirtti.

İran İçin Arabuluculuk Yapabiliriz

Hillary Clinton ile bölgesel konuları da ele aldıklarını anlatan Davutoğlu

“Önümüzde ortak ve yüklü bir gündem var. Güvenlik ve ekonomi alanında ortaklık ilişkimiz var. Ortak fırsatlar ve ortak sorunlarla karşı karşıyayız.” dedi.

İran konusunda sonuca ulaşacak girişimler istediklerini söyleyen Davutoğlu “İran ile müzakereler devam edecek Türkiye bir şekilde yardımını ortaya koyacak. İran için arabuluculuk yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Esad Rejimi Kaçınılmaz Sona Sürükleniyor

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Suriye’de barışçı bir çözüm istediklerini vurgulayarak, “Şiddetin durdurulmasını istiyoruz.

Suriye’de bir çözüm bulunması yolunda Davutoğlu ve ben aktif rol üsleneceğiz. Türkiye ile insani durumun düzeltilmesi konusunda çabalarımızı birleştiriyoruz” dedi. “Esad rejimi kaçınılmaz sona sürükleniyor” diyen Clinton ABD’nin Arap Birliği’nin çabalarını desteklemekte olduğunu ifade etti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları