loading
close
SON DAKİKALAR

Dayakçı imam okul-aile birliğinde

Dayakçı imam okul-aile birliğinde
Tarih: 06.12.2018 - 10:52
Kategori: Eğitim

Din derslerine girdiği okulda bir öğrenciyi tekmeyle başka bir öğrenciyi süpürgeyle darp ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan köy imamı, bu kez de okul-aile birliğinde görevlendirildi. Veliler olaya tepki gösterdi.

Ankara Gölbaşı’ndaki Hacılar İlköğretim Okulu’nda ücretli öğretmen olarak derslere giren ve çocuklara sistematik şiddet uyguladığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Hacılar Köyü’nün imamı Cengizhan D., okul-aile birliğinin çalışmalarını denetlemekle görevlendirildi. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Hakkında, bir öğrencisini tekmeyle darp ettiği, bir başka öğrencisinin ise sırtında sopa kırdığı suçlamasıyla yürütülen soruşturmaya karşın okul-aile birliğinde görevlendirilen Cengizhan D.’nin, sürekli okula geldiği öğrenildi.

Hacılar İlköğretim Okulu’ndaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ücretli öğretmen olarak giren köy imamı Cengizhan D., öğrencilerine şiddet uyguladı. Şiddete maruz kalan öğrencilerin okulun rehber öğretmenine anlattıklarına göre Cengizhan D, ayağını sıranın dışına uzatan ilkokul öğrencisi U.D.’nin bacağına süpürge sapıyla vurdu. Gölbaşı Kaymakamlığı’nın görevlendirmesiyle din derslerine giren köy imamı, bir başka öğrencisine ise tekme attı. İddiaya göre, yerde ayakkabısını bağlayan 11 yaşındaki S.K’nin kaval kemiğine sert şekilde vuran Cengizhan D, okul yönetimine, “Yerdeki şişe kapağına tekme atarken öğrenciye geldi” savunması yaptı.

Okul müdürü sahip çıkıyor

Öğrencilerin yaşadıklarını rehber öğretmene anlatmasıyla gün yüzüne çıkan olayın ardından okul müdürü M.K, dayakçı imama sahip çıktı. İmamın okuldaki görevinden alınmasını isteyen veliler, müdürden “Elinizde belge yok, hiçbir şey ispatlayamazsınız. Milli Eğitim’den müfettişler gelse de burada oturup çay kahve içip giderler” yanıtını aldı. Gölbaşı Kaymakamlığı, BirGün’ün konuyu kamuoyunun gündemine getirmesiyle imamın okuldaki görevlendirmesini iptal etti, imam hakkında soruşturma başlatıldı.

Okul müdürü olayın üstünü örtmekle suçlanırken hakkında devam eden soruşturma sürecine karşın Cengizhan D. okul-aile birliğine alındı. Birliğin çalışmalarını denetlemekle görevlendirilen imamın, hemen her gün okula girip çıktığı ifade edildi. Çocuğu Cengizhan D. tarafından darp edilen veli İsmet G, okul müdürünün tadilat ve elektrik işleri bahanesiyle sürekli imamı çağırdığını söyledi. Öğrencilerin Cengizhan D’nin sürekli okula girmesinden rahatsız olduğunu belirten İsmet G, “Şiddeti bildiği halde imama sahip çıkan, okul-aile birliğine aldıran ve sürekli okula çağıran okul müdürü de yaşananlardan sorumludur” dedi.

Okuldan çok camiye benziyor

Okulun içinin bir eğitim kurumundan çok bir camiye benzediğini ileri süren İsmet G, okuldaki tüm panoların ve duvarların dualarla donatıldığını bildirdi. Okul koridorlarında, “Abdest al”, “Namaz kıl” ifadelerini içeren kartonların asılı olduğunu anlatan veli, “Müdür Bey sağ olsun ortada okul denen bir şey bırakmadı” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları