loading
close
SON DAKİKALAR

DEDAŞ işçilerinin direnişi 10. gününde

DEDAŞ işçilerinin direnişi 10. gününde
Tarih: 13.02.2012 - 09:59
Kategori: Sendika

Diyarbakır’daki DEDAŞ işçilerinin direnişi 9’uncu gününde. İşlerine geri dönmek için 19 Eylül’den bu yana DEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde direnişlerini sürdürüyor

DEDAŞ önünde direnişte olan 27 işçiyi arkadaşları yalnız bırakmıyor. İşçilere, çalışma arkadaşlarının yanı sıra Diyarbakır’daki emek örgütleri de destek oluyor. 

DEDAŞ bünyesindeki taşeron firmada çalışan işçileri dün CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ziyaret etti. Tanrıkulu DEDAŞ Genel Müdürü ile bir görüşme yaptı. Görüşme sonrasında bir açıklama yapan Tanrıkulu, işçilerin yanında olduğunu ve gerekirse hem Ankara’da hem de TBMM’de bu sorunu dile getireceğini söyledi. 

İşçilerin direnişi sürüyor. 

Diyarbakır’da, göstermelik mülakatlara tabi tutularak 7 işçi 17 Eylül günü işten çıkarıldı. 9 işçinin işten çıkarılmasının ardından DEDAŞ’ta taşeron şirketler bünyesinde çalışan tüm işçiler iş bıraktı ve AKP il binasına yürüdü. AKP’li yöneticiler 9 işçinin işe iade edilmesini talep eden işçilerle görüşmedi. Akşam saatlerine kadar süren bekleyiş sona erdiğinde 19 işçinin daha işten çıkarıldığı öğrenildi. 26 işçi 19 Eylül günü DEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde direnişe geçti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları