loading
close
SON DAKİKALAR

Demir Leblebi’den ücretsiz veri tabanı: ‘Kadınlar yok ki’ bahanesi ortadan kalkacak

Demir Leblebi’den ücretsiz veri tabanı: ‘Kadınlar yok ki’ bahanesi ortadan kalkacak
Tarih: 31.03.2021 - 11:34
Kategori: Kültür & Sanat

Demir Leblebi Kadın Derneği’nin kadının sözü, fikri ve analizinin değerine değer katmak amacıyla geliştirdiği Mor Fihrist veri tabanı yarın yayın hayatına başlayacak.

Ana akım medyada ve televizyon programlarında kadınların görüşlerine yer verilmemesi üzerine hareket geçen Demir Leblebi Kadın Derneği, “kadınlar yok ki” bahanesini ortadan kaldırma amacıyla Mor Fihrist’i hayata geçirdi.

Alanında uzman kadın profillerinden oluşan ücretsiz veri tabanı, ilk aşamada ulusal ölçekte sürdürülen kamusal konuşmada kadınların söz imkanını genişletmek, medyada cinsiyetçilik ve önyargı ile mücadele etmek ve kadınlar için profesyonel alanda fırsat yaratmayı hedefliyor. Mor Fihrist ekibi, kadın bakış açısının ve yorumunun politika önerilerini ve politika yapım süreçlerini zenginleştireceğine inanıyor.

Yarın itibarıyla www.morfihrist.org adresi üzerinden profil oluşturan kadınlar, uzmanlık alanlarına dair bilgilerin yer aldığı veri tabanına ücretsiz erişim sağlayabilecek.

TKDF Başkanı Güllü’den kadınlara  çağrı

Kampanyaya destek veren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, konuyla ilgili açıklamasında, toplumsal cinsiyet eşitliği bakımından Türkiye’nin karnesinin zayıf olduğunu belirterek, “Bunun yansımalarını her gece medyada izliyoruz. Biz izlemde gördüğümüz en büyük özelliklerden biri aklını, fikrini izlemek zorunda kaldığımız erkekler” dedi.

Ekranda sözlerini söyleyebilecek kadınlar da olduğunu vurgulayan Güllü, “Bu yüzden Mor Fihrist’e üye olun” diye sesledi.

‘Neden her tartışmada aynı erkekleri bize dinletiyorsunuz?’

Mor Fihrist ekibi ise kadınlara şu çağrıda bulundu:

“Sözü, fikri, analizi, görüşü olan birçok kadından birisiniz. Neden her tartışmada aynı erkekleri bize dinletiyorsunuz? Aynı çerçeveleri tekrar tekrar dinlemekten, görmekten yorulmadınız mı? Hadi o zaman birlikte dayanışma içinde kadın sözünü yükseltmeye. Görülmez ve duyulmaz olma halini birlikte dönüştürebiliriz. Bizimle olmak için kayıt formunu doldurun. Sizinle iletişime geçelim. Profil Sayfanızı birlikte oluşturalım.”

Kaynak : Kültür Servisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları