loading
close
SON DAKİKALAR

Demirtaş grup toplantısında konuşuyor

Demirtaş grup toplantısında konuşuyor
Tarih: 12.02.2012 - 09:41
Kategori: Siyaset

Bugünkü grup toplantımıza parlementonun bu haftakigenel kurul çalışmalarına dair görüşlerimizi paylaşacam.

Bugünkü grup toplantımıza parlementonun bu haftakigenel kurul çalışmalarına dair görüşlerimizi paylaşacam.

Son bir haftadır sıkça tartışılan Dersim özrü üzerinde tartışılan genel mesele geçmişle yüzleşme meselesi. Bugün yaşanan sorunlarımızın hergeçen gün büyüoyr olması resmi tarih anlayışıdır. Öenmli ölçüde yalanlar üzerinde büyüyen nesillerin giderek birbirinden uzaklaşıyor olmaları, kamplara ayrışıyor olmaları olağan sorunlardır

Cumhuriyet tarihi boyunca okullarda anlatılan tarihin önemli ksımı gerçek dışıdır. Bugün tarihin önemli kısmı çarpıtmalara dayalıdır.

Kitaplarda anlatılan ve resmi tarih tezi ile örtüşen bilgiler nedeniyle birkaç nesil yetişti.Resmi idelojik yaklaşımın yetiştirdiği nesiller bugün ülkeyi yönetiyor.

Türkiye'de demokratlarisolcular,islamcılar,aleviler sistemle problemi olan tüm kesimler resmi idelojinin sorulanması gerektiğini ısrarla belirtiyorlardı Bizde partyi olarak bu meselenin altını çizdik. 

Başbakan'ın resmi özrü ile başlayan Dersim tartışması çok geç kalmış büyük yıkımlara neden olmuş tartışmadır.

Türkiye'de okullarda okutulan İnkilap tarih kitapklarını okuyan çocuğun Dersim'de neler yaşandığını öğrenmesi mümkün değildir. Çünkü kitaplara göre Dersim isyandır.Bu kitaplara göre yüyülükte olan iki yerde Kürt sözcüğünü görürsünüz.

Düşünün bu ülkenin şugün profösör akedemisyenleri bile o kitapları ile yetişmiştir. Bunun dışında eğer kişisel çaba veya merakla gerçekleri öğrenme şansınız olmadıysa yalanlarda dolu bir tarih öğrenmişinizdir.

Şimdi yıl 2011 TC'nin Başbakan'ı çıkıyor ve Dersim katliamından dolayı özür diliyorum diyor il başkanlarına...TC devletinin kuruluşundan bu yana yaşanan tüm meselelerle ilgili tartışma başlıyor. Bu tartışmalar nedeniyle Başbakan'ın ağzından çıktığı için önemlidir.

Madem Sayın Başbakan Dersim'de katliam yaşandığını kabul ediyor o halde parlemento üzerine düşeni yapmaladır.

Dersim'de yaşanan tüm gerçeklerin ortaya çıkatılması ile birlikte Başbakan'ın ağzından meclis kürsüsünden özür dilenmesi gerekir. Bu perlemento ortak özür iradesi gösterip Dersim katliamından başlanarak tarihteki tüm karanlıkta bırakılmış olayları parlemento kürsüsünden Başbakan özür dilemedikçe kardeşlik yaşanması imkansızdır.

Biz istiyoruz ki bu toplum birbirine daha güvensin. Türkler Kürtlere şunu yaptı.Aleviler Sünnilere şunu yaptı şeklinde birşey değildir.

Tarihle geçmişle yüzleşme budur Eğer gerçekler ortaya çıkarsa Türk'ük Kürt'e Alevinin Sünniye güveni artacaktır.

Eğer Türkiye'de gerçekten birarada yaşanamasını isteniyorsa geçmişle yüzleşmenin çekinilmemesi lazım.

Eğer Başbakan'ın yaptığı siyasi atraksiyon değilse Başbakan devletin tüm arşivlerini meclis komisypnuna açmalıdır.

Madem öyle Dersim'in katliamı ile başlayacaksak yüzleşmeye araştırma komisyonumuzu kuralım Başbakanlık arşivi dahil sınırsız şekilde Türkiye kamuoyu öğrensin Kürtler zaten biliyor Yaşananları geri kalanlar öğrensin bakalım.

O belgelerle herşeyi anlayalım. Eminim kş o belgeler açıklandıkça kirli geçmişle yüzleştikçe herkes kendini arınmuş hissedecektir. Böyle trajedik sorunla ilgili kayıkçı kavgası yapılmaz. Nre AKP ne CHP? Herkesin bundan sorumluluğu var. O nedenle bu mesele bir siyasi parti meselesi değildir Toplumla devlet arasında güven bunalımı meselesidir Başbakan cevap verecekse bu meseleleri cevap vermelidir.

Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yeri, Dersim adının iadesi için önergemiz var Bunların hepsi reddedildi.

Hadi değiştiğinize farz edelim.O zaman biz bu öenergelerimizi yeniliyorz. Eğer bunlar gerçekleşirse ozaman toplumda bazı şeylerin köklü olarak değiştiğini kabul edeceğiz.

Geçmişte ne olup bittiğini Türkiye toplumuna anlatacak mısınız?Anlatmayacak mısınız?

Geçmişle ilgili herşey ortaya çıkınca devletin kirliliği bir yanda duracak geriye Türkiye toplumunun gerçekliği ortaya çıkacak

1 Mayıs 1977 de katledilen işçilerle ilgili öbnergeler bile reddedildi. Dersim'de katliam vardı özür diliyoruz demek eksik bir davranış olur Biz meseleye daha geniş çaplı bakıyoruz.

Dersim katliamını eleştiren iktidar siyasi soykırımdan vazgeçecektir.Tek millet tek dil için Dersim'e bombalar yağdırıldı. Munzur'da kan aktı sırf Türk olsun diye.

Yaklaşım aynı tek dilden tek milletten vazgeçmem diyor TRT ŞEŞ'i açtım başka birşey yapmam diyorAlevilere yaklaşım, Dersim'e yaklaşım ortada Bu zihniyet'in Dersim katliamı  zihniyeti ile aynıdır.

 Dersim'le ilgili özür dileyen Başbakan'ın kck operasyonları ile ilgili de çıkıp özür dilemesi gerekiyor.

Nekadar çok öldürüsek nekadar tutuklarsak iyi olur diyorlar Bugün AKP'nin akıl hocaları BAşbakan'a raporlar sunuyor Başbakan'da bunları hayata geçiriyor. Keşke samimi yürekten özürle birlikte...

Tarih kitaplarında gerçekler yazsa da daha demokratik bir toplum oluşsa..Kendilerini buna rağmen gelmiş geçmiş en iyi iktidar olarak tanımlıyor bunlar  TAblo budur 2055 Ağustosunda başbakan bir özür dilemişti ogünden buzamana bunun bedeli ağır olmuştu bizim için Başbakan'ın devlet geçmişte hata yapmıştııtr düzelecektirden daha ağır bilanço ile karşı karşıyayız.

Hergün her saaat paralı akademisyenlerini televizyonlarda gezdiriyorlar ki onlar kendileri bile iananmmıyorlar Koskoca adamlar kadınlar KCK BDP'yi ele geçirmiş deyip duruyorlar. KCK'deki arkadaşlarımız geçmiştekiler için tutuklanmadılar.Gelecekte yapacakları için tutuklandılar.

Bugün nasıl ESAD'a karşı toplum bağırıyorsa Ozamanda ...

Tutuklanan arkadaşlarımız geleceği dizayn etme açısından tıutuklanıyorlar o yüzden tutuklanıyorlar Ya onlar çıkacak yada bizde içeri girecez.

İstanbul il teşkilatımız 50 kişiden oluşuyordu bunlardan 48'iş tutuklandı mantıklarına göre 48 kişiyi kck li olamkla tutukladı. 48 kişiyi KCK atamış 2 kişiyi yönetsin diye. Bunu halka inandırmaya çalışıyorlar. Bu tutukladıklarınızın yüzde 99'u KCK ile hiç bir alakası yoktur bunu Başbakan da savcı da biliyorlar Nerden biliyorlar ? Kendilerini tanıyoırlar Kandilde Oslo da Ankara da görüştüler Kendileri KCK'li kim biliyorlar.

KCKile ilgili akıl hocaları bilmeli ki o 30 yılın en aptalca işini yapıyorsunuz Sizden öncekiler daha zekiydi siz en aptalca töntemi seçiyorsunuz İçerde tıuutujklu olanların çoğu BDP'li Siz KCK'li leri tutuklu sanıyorsunuz Dışarda milyonlarca KCK'lı var aslında.

İyi mi kötü mü hep birlite görecez Biz asla geri adım atmıyacaz.Bufgüne kadar KCK'yi televizyonlarda,gazetelerden anlatanlara tacsiyem şudur. Biz devlet nedir sorsak açıklama yapamazlar KCK bu konularda Kandil'de eğitim veriyor Akademisyenler KAndil'de bu konuda eğitim alsınlar Çünkü bugün alttıklarına kargalar bile gülüyordur

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları