loading
close
SON DAKİKALAR

Demirtaş hastaneye sevk edildi

Demirtaş hastaneye sevk edildi
Tarih: 02.12.2019 - 18:05
Kategori: Gündem

Avukat ve kardeşi Aygül Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nde 1 hafta önce göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilincinin kapandığı, ilk müdahaleyi Abdullah Zeydan'ın yaptığı açıklamıştı, HDP'li vekiller bugün Demirtaş'ı ziyaret etti. ...

Selahattin Demirtaş'ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapmış, "26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş’ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sn Abdullah Zeydan yapmıştır. Sonrasında ambulans çağrılmış, kendisine sadece EKG yapılmıştır. Ancak Demirtaş, aradan 7 gün geçmesine rağmen hastaneye sevk edilmemiştir" demişti. 

Aygül Demirtaş'ın açıklamasının ardından HDP Meclis Başkanvekili ve Meclis Grup Başkanvekillerinin Edirne Cezaevi'ne gittiği duyurulmuştu. 

HDP'den Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama geldi. 

Açıklamada, HDP'li vekiller Erol Katırcıoğlu ve Dr. Necdet İpekyüz'ün Demirtaş'ı ziyaret ettiği, Demirtaş'ın yetkililerle yapılan görüşmeler sonunda hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Erol Katırcıoğlu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Güçlü, dinamik görünüyordu. Önce Abdullah Zeydan ile görüştük. Abdullah Bey, Demirtaş’ın geçen hafta nefes darlığı yaşadığını, kısa süre baygınlık geçirdiğini söyledi. Demirtaş böyle bir olayın duyulmasını istememiş. Selahattin Demirtas'ın hapishane yönetiminden yana sıkıntısı yok. Fakat 'bir şey olsa hemen müdahale şansı yok' diyor. Hastaneye götürmek için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılması gerekiyor, süreç uzuyor. Demirtaş’ın bu durumdan rahatsızlığı var. Selahattin Demirtas, 'Halkım bilsin böyle bir hastalığım var. Bu koşullarda daha da gelişti. Hastalığımın tedavisi gerekiyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları