loading
close
SON DAKİKALAR

Demirtaş: Sayın Öcalan'ı dışarı çıkarın

Demirtaş: Sayın Öcalan'ı dışarı çıkarın
Tarih: 11.02.2012 - 19:44
Kategori: Siyaset

BDP'nin İstanbul Kazlıçeşme'deki mitinginde konuşan Demirtaş: Görüşmeyi İmralı'da yapmayın, sayın Öcalan'ı dışarıya çıkarın, görüşmeyi dışarıda yapın diyoruz

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP), İstanbul’da düzenlediği "İrademe dokunma" mitinginde konuşan BDP Eşbaşkanlarından  Selahattin Demirtaş,  "Kandil’de görüştüler, Ankara’da görüştüler. İmralı’da sayın Öcalan ile de görüştüler. Bir önerimiz daha var. Görüşmeyi İmralı’da yapmayın, sayın Öcalan’ı dışarıya çıkarın, görüşmeyi dışarıda yapın diyoruz" dedi.

BDP İstanbul İl Örgütü tarafından Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen mitinge BDP’nin yanı sıra EMEP, Sosyalist Gelecek, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, SODAP, EHP, ÖDP’nin de aralarında bulunduğu bazı parti, dernek ve sivil toplum kuruluşları destek verdi.

İstanbul ve çevre illerden sabahın erken saatlerinden itibaren meydana gelen katılımcılar, polisin meydanın çevresinde oluşturduğu arama noktalarını geçtikten sonra meydana alındı. Miting öncesinde yüzleri maskeli bazı kişiler bölücü örgüt ve terörist başı ehine sloganlar attı,  ellerindeki bayrak ve posterleri açtılar. Bazıları sahnenin bulunduğu bölüme çıktı, bazıları da ses sistemini taşıyan vincin üzerine tırmanarak teröristbaşı Öcalan’ın posterlerini açtı. 10 binin üzerinde kişinin katıldığı miting sırasında "Biji Serok Apo" , "Susma sustukça sıra sana gelecek" , "Yaşasın halkların kardeşliği" , "Zulme Boyun eğmeyeceğiz" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Mitinge Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Halil Aksoy, Ertuğrul Kürkçü, Hasip Kaplan, İbrahim Binici, Murat Bozlak, Erol Doğan, Nursel Aydoğan, Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve Ferhat Tunç’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Miting öncesinde İstanbul’da KCK Soruşturması kapsamında tutuklananların isimleri tek tek okundu. Mitinge katılanlar da Kürtçe "Li vir e" (burada) diye bağırdı.

Konuşmasında, KCK Soruşturması’nın haklı mücadelelerini baltalama amacı taşıdığını belirten Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

"Çünkü, çözüm sürecindeyiz. Çünkü, yeni bir anayasayı tartışıyoruz. Çünkü, Kürtlerin, Alevilerin, öğrencilerin sesi çıkmasın diyorlar. Çünkü, istediğimiz anayasayı yapalım diyorlar. AKP’nin zulüm kalelerini yıkacağız. Akan kanın durmasına ilişkin ortaya koyduğumuz projeler tutarlıdır. Kandil’de de görüştüler, Ankara’da da görüştüler, İmralı’da sayın Öcalan ile de görüştüler. Diyalog sürecinde ateşkes de sağlandı. Biz karşılıklı bir ateşkesin olmasını silahların susmasını istiyoruz. Diyalog ve müzakerenin yeniden başlamasını istiyoruz. Sayın Öcalan ile de görüşmeye başlayın Kandil’le de. Bir önerimiz daha var. Görüşmeyi İmralı’da yapmayın, sayın Öcalan’ı dışarı çıkarın görüşmelerinizi dışarıda yapın diyoruz."

Korkutulmaya çalışıldıklarını belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

"Biz korkunun kölesi değil, efendisiyiz.  AKP polisi ve savcısı bu operasyonları yönetiyor. İdris Naim Şahin bu zekice hazırlanmış planı her yaptığı konuşmada ele veriyor. Her konuşmasında da bu operasyonu kendilerinin planladığını itiraf ediyor.  Bu bakanın yaptığı her konuşma ve açıklamadan yola çıkarak da AKP’nin ne olduğunu anlayabilirsiniz. Demiş ya; arıyorum, bulamıyorum nerede bu Kürt sorunu. Sanırsınız ki, çorabını kaybetmiş. Sen kanepenin altına masanın altına bak. Kürt halkı demokratik özerkliği kabul etti. Alanlarda yerel yönetimlerde kendi sorununu çözdü. Neymiş sen aramaya devam ediyormuşsun. Belki bulursun"

Selahattin Demirtaş, Dersim olaylarıyla ilgili olarak da " "Katliam araştırılsın diye sorduğumuzda AKP tarafından bu soru önergesi reddedildi. 1915 Ermeni Soykırımı’nı da Kürtlere, Alevilere yönelik katliamları da araştıralım. Toplumsal barışı hep birlikte sağlayalım.  CHP onu suçluyor, o CHP’yi. İkiniz de birbirinizden suçlusunuz" dedi.

BDP İstanbul İl Başkanı Asiye Kolçak da, KCK soruşturması’nı protesto ederek, "Tutuklanan arkadaşlarımızın işlediği suçu biz de işlemeye devam edeceğiz" dedi. Ferhat Tunç’un da aralarında bulunduğu bazı sanatçı ve gruplar iki şarkı seslendirdi.  İstanbul Valiliği’nin inşaat çalışmaları nediniyle Kadıköy Meydanı’nda yapılmasına izin vermediği mitingde, Van Depremi nedeniyle konser verilmedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları