loading
close
SON DAKİKALAR

Demirtaş'a mermili tehdit

Demirtaş'a mermili tehdit
Tarih: 01.06.2012 - 16:51
Kategori: Siyaset

BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş konuşurken arkasına kaleşnikof mermisi bırakılması dikkat çekti...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Kültür Merkezi’nin teras katında gazetecilere açıklama yaparken, arkasında yere bırakılmış bir Kalaşnikof fişeği bulundu. Bunun üzerine Demirtaş, "Yanlış kişileri yanlış yöntemlerle tehdit ediyorlar. Gerçekten de bunlardan korkmuş olsaydık, korkacak olsaydık, herhalde bu siyasetin içerisinde olmazdık. Bu zavalılık ve acizliktir. Ama Başbakan neleri yaptığını, nerelere yol açtığını görmelidir. Bizi hergün kalleşlikle, katillikle suçlayan bir Başbakan, BDP’yi işte bu şekilde hedef gösteriyor" dedi.


Demirtaş konuşurken mermi bulundu 


BDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği Ekoloji ve Yerel Yönetimler Sempozyumu, merkez Kapınar İlçesi Kültür Merkezi’nde başladı. Tutuklu il genel meclisi başkanları, belediye başkanları ve il ile belediye meclis üyelerinin isimlerinin bulunduğu listenin asıldığı sempozyumun açılış konuşmasını BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yaptı. Demirtaş, Ak Parti’nin siyasi soykırımları nedeniyle 88 belediye meclis üyesi, 2 il genel meclisi başkanı, 20 belediye başkanı, 15 eski belediye başkanı, 11 il genel meclis üyesi ve 19 belediye başkan yardımcısının da olduğu yaklaşık 180 yerel yöneticilerinin cezaevinde tutuklu olduğunu söyledi.



'’Bu vatanı bölmek isteyen yok''


İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i, ’Devlet malı İdris Naim Şahin’ olarak tanımlayan Demirtaş, Şahin’in devletin ırkçı ve şovenist zihniyeti ile konuştuğunu söyledi. Demirtaş şunları söyledi:


"Bunun terörle mücedele ile alakası yoktur. Şu anda vatan millet savaşı yoktur. Ne bu vatanı bölmek isteyen var, ne de Türk milletine düşman olan var. Kürt halkı insanca yaşamak istiyor. Ölen gençler vatan için değil AKP iktidarı için ölüyor. Bunların anne ve babalarının artık bunu görmesi gerekir. Evletlarını savaşa gönderenlerin artık bunu sorgulaması ve hesabını sorması gerekiyor. Ortada bir düşman yoktur, insan olarak yaşamak istiyen bir halk vardır. Çocuklarını savaşa gönderenlere sesleniyorum, rica ediyorum. İsyan edin ve savaşı ve akan kanı hep birlikte durduralım."



'’Onurumuz ile ölürüz''

Demirtaş, Uludere’de 34 kişinin ölümüne neden olan hava operasyonuna da değinerek, Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Demirtaş şöyle dedi:



"Bu insanlar kendi ülkesinde aç bırakılarak, kaçakçılığa zorlanarak ve bu kaçakçılıktan devlet pay alarak bu işler olmuştur. Şimdi kaçağa gittiler diye suçlanıyorlar. İnsanlığı ayaklar altına alıyorsunuz. Roboski’nin (Ortasu) hesabını sorana kadar konuşmaya devam edeceğiz. İçeri mi atar, soruşturma mı açar, kendisi bilir. Çünkü bütün güç Başbakan’ın elindedir. Bizde onurlu bir duruş ile direnişimizi sürdüreceğiz. Hiç bir şey yapamazsak onurumuz ile ölürüz. Burada zalim zalimliği ile kalsın, biz mücadelemize devam edelim" dedi.



Yarın Başbakan’ın Diyarbakır’a geleceğini hatırlatan Demirtaş halka, "Dinlemeye gitmeyin, protesto edin" çağrısında bulundu. Demirtaş, CHP’nin Kürt sorunun çözümü konusundaki girişimlerini önemsediklerini de belirtti.



Arkasında kalaşnikof fişeği

Demirtaş, terasta gezetecilere açıklama yaptığı sırada, hemen arkasında yere bırakılmış bir Kalaşnikof tüfek fişeği bulundu. Kim tarafından bırakıldığı henüz belli olmayan fişek partililer tarafından muhafaza altına alındı. Partililer daha sonra durumu polise bildirdi.



Konuyu değerlendiren Demirtaş, "Yanlış kişileri yanlış yöntemlerle tehdit ediyorlar. Gerçekten de bunlardan korkmuş olsaydık, korkacak olsaydık, herhalde bu siyasetin içerisinde olmazdık" diye konuştu.



Kışanak: ''Kargadan korkan darı ekmez''


BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ise, "Kargadan korkan darı ekmez. Biz bu devletin kirli yüzünden, derin komplolarından korksaydık bu mücadeleye başlamazdık. Yolumuza devam edeceğiz. Bildiklerini arkalarına koymasınlar. Bizim bildiğimiz bir tek şey var onurumuza ve direnişimize sahip çıkmaktır. Onlarında bildiği binbir kirli yol vardır. Ama onların hepsi onurlu mücadelenin karşısında yenilmiş politikalardır. Yenilmeye mahkumdur" dedi.

 

Vatan

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları