loading
close
SON DAKİKALAR

Demokrasi İçin Birlik'in etkinliğine kaymakamlık yasağı

Demokrasi İçin Birlik'in etkinliğine kaymakamlık yasağı
Tarih: 16.10.2019 - 16:27
Kategori: Gündem

Demokrasi İçin Birlik girişiminin bu akşam Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği "Demokrasi ile Mücadelemiz ve Yerel Yönetimler" paneli kaymakamlık kararıyla yasaklandı.

Demokrasi İçin Birlik girişimi (DİB) bu akşam (16 Ekim 2019) Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde kayyum atamalarıyla ilgili bir etkinlik düzenleyeceğini duyurmuştu. 

Görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanları Selçuk Mızraklı, Ahmet Türk ve Bedia Özgökçe'nin de katılacağı duyurulan toplantı kaymakamlık kararıyla yasaklandı.

Demokrasi İçin Birlik, konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada Saat 19.00'da etkinliğin yapılacağı Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde açıklama yapılacağı duyuruldu.

DİB'in açıklaması şöyle:

"Anayasa ve hukuk dışı kayyım atamalarıyla ilgili, kayyım atanan illerin eş başkanlarının da katılımıyla yapacağımız kapalı salon etkinliği, toplantı ve gösteri yasası yetkileri çerçevesinde yasaklanmıştır. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasının açık bir ihlali olan bu yasaklamayı, iktidarın savaşı bahane ederek artırdığı anti demokratik uygulamalarının çarpıcı bir örneği olarak görüyoruz. Bu uygulamalara son verilmelidir. Demokrasi ve hukuk mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Yasaklara, baskılara rağmen ülkemizin barış ve refah içinde yaşayacağı günlere inancımız tamdır. Saat 19.00'da, etkinliğin yapılacağı Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde konuyla ilgili basına ve katılımcılara açıklama yapılacaktır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Ali

Kim Basın Açıklamasi Yapacak Kayum Atanan Belediye Başkanları mı ?

16.10.2019, 17:04
Yorum Yap

Facebook Yorumları