loading
close
SON DAKİKALAR

Demokrasi İçin Birlik'ten 'bütçe süreci'yle ilgili ilgili basın toplantısı

Demokrasi İçin Birlik'ten 'bütçe süreci'yle ilgili ilgili basın toplantısı
Tarih: 04.12.2019 - 10:08
Kategori: Gündem

Demokrasi İçin Birlik Girişimi, halkın, demokratik toplum kuruluşlarının, Meclis dışındaki siyasi partilerin, sendikaların katılımına, denetimine açık bir bütçe süreci yaşanması talebiyle bir basın toplantısı düzenliyor.

Demokrasi İçin Birlik (DİB), bugün (4 Aralık 2019) saat 11.00'de bütçeyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nda gerçekleşecek.

Demokrasi İçin Birlik tarafından, "Bütçe hakkı yurttaşların en temel hakkıdır" denilerek yapılan çağrıda "Kamu kaynaklarının öncelikle ve esas olarak toplumun refahına, yoksulluğun ve işsizliğin önlenmesine, kadınlara, gençlere, eğitime, sağlığa değil, askeri harcamalara ve sermaye kesiminin çıkarlarına harcanmasına itiraz ediyoruz" denildi. 

DİB'in basın toplantısına çağrısı şöyle:

"Yurttaşların ödedikleri vergilerden oluşan kamu kaynaklarının hangi amaçla kullanılacağını belirleyemediği, hesap soramadığı, denetleyemediği, katılımcılıktan uzak, saydam olmayan bir bütçe süreciyle karşı karşıyayız. Tek adam rejimine geçiş, bütçe hakkının Meclis tarafından kullanılmasını ortadan kaldırdı. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan bütçe, askeri harcamaları yükseltirken, yoksulluk ve adaletsizliği artırıyor.

Kamu kaynaklarının öncelikle ve esas olarak toplumun refahına, yoksulluğun ve işsizliğin önlenmesine, kadınlara, gençlere, eğitime, sağlığa değil, askeri harcamalara ve sermaye kesiminin çıkarlarına harcanmasına itiraz ediyoruz." 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları