loading
close
SON DAKİKALAR

"Demokratik Sol kazandıkça Türkiye güçlenecek"

"Demokratik Sol kazandıkça Türkiye güçlenecek"
Tarih: 11.02.2012 - 23:05
Kategori: Siyaset

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin 26. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında "Demokratik Sol kazandıkça Türkiye'de halk, dünyada da Türkiye güçlenecektir" dedi.

 DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin 26. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. DSP'nin 12 Eylül darbesinden sonra Türkiye'de özgürlük ve demokrasi mücadelesi için emek vermiş, çalışanların hak mücadelesinden doğduğunu kaydeden Türker, geçen 26 yılda DSP'nin halkın güvenini kazanarak üç kez iktidar olduğunu söyledi.

DSP'nin içinde bulunduğu hükümetlerin Türkiye'nin birikmiş, kronikleşmiş sorunlarına halkın çıkarları doğrultusunda çözüm arayıp bulduğunu ifade eden Türker, "Bugün Türkiye ekonomisi, dünyadaki ekonomik krizlerden beklendiği gibi darbe almıyorsa, bunun nedeni DSP'nin iktidardayken hazırladığı yasal düzenlemeler ve ekonomi alanında tesis ettiği sağlam yapıdır" dedi.

Atatürk'ün ortaya koyduğu, "bölge merkezli dış politika"yı çağa uyarlayarak uygulayan DSP'nin bu politika uyarınca Irak'ın yabancı güçlerce işgaline karşı çıkıp bunun bedelini iktidardan uzaklaştırılarak ödediğini savunan Türker, iktidarları döneminde terörün bittiğini, OHAL'in kaldırıldığını, ülkenin barış ve kardeşlik içinde yaşanan huzurlu bir ortama kavuşturulduğunu söyledi. 

DSP'nin iktidar olmadığı bu dönemde Türkiye'nin büyük bir arayış içerisinde olduğunu gördüklerini kaydeden Türker, "Aranan DSP'nin Bülent Ecevit tarafından konulan ilkeleri, felsefesi ve doğrultu tutarlılığı ile egemen kıldığı devlet yönetimidir. Bizler bu nedenle Demokratik Sol Kültürü yaşatarak tekrar iktidara taşımak için gece gündüz çalışmak zorundayız. Çünkü Demokratik Sol güç kazandıkça Türkiye'de halk, dünyada da Türkiye kazanacaktır" dedi.
 
Anıtkabir ve Ecevit'in kabrine ziyaret

Türker, DSP'nin 26. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle parti yöneticileri ve partililerle birlikte yarın (14 Kasım 2011) Anıtkabir'i, ardından da Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret edecek. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları