loading
close
SON DAKİKALAR

Demokratik Tüzük için Kurultay Talebi İmzaya Açıldı

Demokratik Tüzük için Kurultay Talebi İmzaya Açıldı
Tarih: 11.02.2012 - 22:13
Kategori: Özel Haberler

Uzun zamandır yapılması planlanan ancak bir türlü yapılamayan tüzük kurultayı için kurultay delegeleri harekete geçti…

Uzun zamandır yapılması planlanan ancak bir türlü yapılamayan tüzük kurultayı için kurultay delegeleri harekete geçti…

Mayıs ve Aralık kurultaylarında ve daha sonraları CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaat ettiği tüzük kurultayı talebi Kılıçdaroğlu tarafından yapılmayınca iş delegelere düştü…

CHP’de parti içi demokrasinin kurumsallaşması ve parti içi hukukun yerleşmesini amaçlayan hareket, önerdikleri değişiklik talepleri de imza metnine koyarak, noterden imzaları toplamaya başladı…

Parti meclisi üyeleri Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının da imza attığı metnin tamamını istanbulgercegi.com haber sitemizde yayınlıyoruz.

Özellikle Anadolu’dan gelen destekse örgütle oluşan tepkinin boyutunu bir kez daha ortaya koydu…

Tüzük kurultayı için imzaya açılan metni tam olarak yayınlıyoruz…

İşte tüzük kurultayı talep metni;

GÜNDEM

1) Açılış

2) Saygı duruşu ve istiklal marşı

3) Kurultay başkanlık kurulu seçimi (1 Başkan 2 Başkan yardımcısı 3 Yazman)

4) Genel başkan konuşması

5) Olağanüstü kurultay çağrısı yapan delegeler adına bir konuşma yapılması

6) Tüzüğün 12.maddesin

“Kongre ve seçim takviminin ilanından önceki 3 ay içinde bu madde uyarınca üye olanlar ilk kongre ve ön seçimler için seçme hakkından yararlanamaz ancak seçilebilirler.”

Cümlesinin eklenmesinin oylanması.

7) Tüzüğün 398.maddesinin:

2.Fıkrasının “Merkez Yönetim Kurulu Genel Başkan dışında (14) üyeden oluşur,Parti meclisi tarafından gizli oyla seçilir.Genel Başkan Merkez Yönetim Kurulu’nun Başkanıdır.

Genel Başkan Merkez Yönetim Kurulu üyeleri arasından genel başkan yardımcıları ve genel sekreter görevlendirmeleri yapar.”

5.Fıkrasının “Merkez yönetim kurulu üyeleri; parti meclisi üye tam sayısının üçte birinin üçte birinin yazılı önerisi, salt çoğunluğun güvensizlik oyu ile görevden uzaklaştırılabilir.”

6.Fıkrasının “İstifa eden, boşalan veya görevden uzaklaştırılan üye yerine parti meclisinin ilk toplantısında yeni üye seçilir.”Şeklinde değiştirilmesinin ve (Genel Başkanın önerisi ….)cümlesi ile başlayan 12.fıkrasının kaldırılmasının oylanmaları.

8) Tüzüğün 48. Maddesinin:

(İ)Bendinin 2. Fıkrasındaki “yüzde yirmisinin” yerine “yüzde onunun” ifadesi konularak oylanması.

(J) Bendinin 2. Fıkrasının başına “İl ve İlçe kongrelerinde, yazılı gündemin çalışma raporu ve görüşmeler maddesine geçilmeden önce, kongre üyelerinin onda birinin önerisi üzerine yapılacak oylama sonunda kongre üye tam sayısının salt çoğunluğu ile Blok Liste oy pusulası ile seçimlerin yapılmasına karar verilir.” Şeklinde değiştirilerek,

(J) Bendinin 5. Fıkrasının birinci cümlesinin “İl ve İlçe kongrelerinde blok liste önerisi verilmemişse tek ve ortak (Çarşaf) Liste oy pusulası ile yapılır.” Cümlesi eklenerek ve

(J) Bendinin 6. Fıkrasının sonuna “Ancak %10 oranında Genç üye bulunur” Cümlesinin eklenerek oylanması.

9) Tüzüğün 49. Maddesinin

2. Fıkrasındaki “Seçim yapılmaz” ibaresinin çıkarılarak “Olağan Kongresince seçilen organlar ile boşalan organlara yerine atama yapılması durumunda talep halinde Olağanüstü Kongre ile Başkan ve Yönetim Kurulu seçilebilir” ibaresinin eklenmesi.

3. Fıkrasının kaldırılarak ve

4. Fıkrasının “görevden alınanların yerine seçimle ilgili 44. Maddesi hükmü saklıdır.”

Şeklin de değiştirilerek oylanması.

10) Tüzüğün 54. Maddesinin;

2. Fıkrasının kaldırılarak ve

4. Fıkrasının “Olağanüstü Kurultay toplantısının gündemi organ seçimleri dahil, isteyenlerce düzenlenir. Olağanüstü toplantıda, yalnız gündemdeki konular görüşülür” şeklinde değiştirilerek oylanması.

11) Tüzüğün 55. Maddesinin;

12. Fıkrasının “Kurultayda seçimlere geçilmeden önce Genel Başkanlığa aday olabilecek için üye tam sayısının en az yüzde onunun yazılı önerisi gerekir. Bir delege, adaylardan sadece biri için imza verir.” Şeklin de değiştirilerek oylanması.

14. Fıkranın başına “Kurultayda, gündemin çalışma raporu ve görüşmeler maddesine geçilmeden önce Kurultay delegelerinin onda birinin yazılı önerisi üzerine yapılacak oylama sonunda Kurultay üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ile blok liste oy pusulası ile organ seçimlerinin yapılmasına karar verilir.” Cümlesinin eklenerek oylanması.

16. Fıkranın kaldırılmasının oylanması.

17. Fıkranın ilk cümlesinin “Kurultayda organ seçimleri, blok liste önerisi verilmemişse tek ve ortak (çarşaf liste) oy pusulası usulü ile yapılır.” Şeklin de değiştirilerek oylanması.

17. Fıkranın 2. Cümlesindeki “bu yöntemle seçim kararı alınması halinde” ibaresinin çıkarılarak oylanması.

12) Tüzüğün 58. Maddesinin;

1. Fıkrasının: “TBMM seçimleri için adaylar bütün seçim çevrelerinde ön seçimle belirlenir.

Ancak Milletvekili tam sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere aday yoklaması ile yüzde onunu geçmemek üzere merkez yoklaması ile aday belirlenebilir. Merkez yoklaması yapılmasına karar verilen yerlerde adaylar Parti Meclisince serbest, eşit, gizli, oy ve açık tasnif usulü ile belirlenir” Şeklinde değiştirilerek oylanması.

2. Fıkrasının; “Yukarıda yazılı oranları geçmemek üzere hangi seçim çevresinde hangi yöntemin uygulanacağına ve hangi seçim çevresinde hangi sıralarda kontenjan kullanılacağına Parti Meclisi gizli oy ve tam sayısının salt çoğunluğu ile karar verir ve de adayların belirlenmesinden önce ilan eder. Ön seçim ve aday yoklamasına katılanlar merkez yoklamasından ve kontenjandan aday olamazlar. Merkez yoklaması yapılmasına karar verilen yerlerde adaylar Parti Meclisince serbest, eşit, gizli, oy ve açık tasnif usulü ile belirlenir.” Şeklin de değiştirilerek oylanması.

13) Tüzüğün 61. Maddesinin;

1. Fıkrasının; “Her kademesindeki Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyesi, İl Genel Meclis üyesi adayları ön seçimle belirlenir. Tüzüğün 58. Maddesinin 2, 3, 4, ve 5 fıkraları yerel seçimlerde aday belirleme için geçerlidir.

Ancak Büyükşehir Belediye adaylarının yüzde yirmi beşi, İl ve İlçe adaylarının yüzde onu ve Belde Belediye Başkanı adaylarının yüzde beşi geçmemek üzere Merkez yoklaması ile belirlenmesine Parti meclisine gizli oyla karar verebilir. Merkez yoklaması yapılmasına karar verilen yerlerde adaylar parti meclisince serbest, eşit, gizli oy ve açık tasnif usulü ile belirlenir.”

14) Tüzüğün 80. Maddesi;

Son fıkrasının; “Partinin aldığı hazine yardımının en az yüzde kırkı seçmen ve alınan oylar göz önünde bulundurularak İl ve İlçe örgütlerine gönderilir. Yardımın yöntemi yönetmelikle belirlenir.” Şeklin de değerlendirilerek oylanması.

15) Tüzüğün 87. Maddesine;

“Tüzüğün 12, 39, 48, 49, 54, 55, 58, 61, 80 ve 87. Maddeleri 16. Olağanüstü Kurultayda değiştirilerek kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir.” İfadesinin (G) bendi olarak eklenmesinin oylanması.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları