loading
close
SON DAKİKALAR

Deniz Baykal 'Savcı Sayan' hakkında konuştu

Deniz Baykal 'Savcı Sayan' hakkında konuştu
Tarih: 10.04.2015 - 18:07
Kategori: Siyaset

CHP Milletvekili Deniz Baykal, genel başkanlığı döneminde kendisine yakınlığıyla bilinen Savcı Sayan’ın AKP’den aday olmasını değerlendirdi.

Genel başkanlığı döneminde kendisine yakınlığıyla bilinen Savcı Sayan’ın AKP’den aday olmasını değerlendiren CHP Milletvekili Deniz Baykal, insanların siyasi kararlarınını kendisinin alacağını belirterek, “Herkes demek ki bir ihtiyaca cevap veriyor” dedi.

Genel seçimlerde Antalya'dan yeniden milletvekili adayı gösterilen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin Muratpaşa İlçe Başkanlığı ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Deniz Baykal, şöyle konuştu:

"Genelkurmay Başkanı yargılanmış, müebbete mahkum edilmiş, yıllarca tutuklu kalmış ve yine yargı yoluyla beraat etmiştir. Yüzlerce insan bu durumdadır. Bu kadar ağır olaylar karşısında (Aldatılmışım, yanıltılmışım) diye sıyrılmak mümkün değildir. Sorgulanması, irdelenmesi lazım. Bu yanlışlıklar nasıl şekillendi ortaya çıkması lazım. O sahte delilleri kimler ortaya koymuştur, bunların aydınlanması lazım. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor.

Türkiye'de siyasi dengeler değişti. Cumhurbaşkanı 400 milletvekili isterken, şimdi rakamları değiştirmeye başlamıştır. Milletin 'İn, in, in' dediğini duyar gibiyim. Cumhurbaşkanı 400 diye başladı, millet 'İn, in, in' diyor. Son indiği noktaya da millet, 'İn, in' diyor gibi geliyor bana. İnecek. Bu böyle gitmez, gitmemeli. Gitmesi Türkiye'ye yakışmıyor.

Az buz değil. Olur olmaz konular da değil. Beyaz yalan falan da değil. Büyük yalan var Türkiye'de. Planlı yalan var. Organize işler var Türkiye'de. Organize yalanlar var. Olmaz. Buna son vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kuruluş yıllarından bu yana nice güçlükleri göğüslemiştir. Hepsini aşmış ülkeyiz. Aşarız yine, yeter ki dürüst olalım. Yalan söylemeyelim. Aldatmaya kalkmayalım. Geldikleri gibi gidecekler. Gitmek zorundadırlar. Türkiye tıkandı. Rahatlatmak lazım. Milletin içindeki duyguların hayata geçebileceği umudunu vermemiz lazım. CHP olarak görevimiz, milletin öz güvenine kavuşmasını sağlamaktır.”

"VARSA BİR ŞEY GEREĞİNİ YAPACAKSIN, YOKSA DA SUSACAKSIN"

Baykal, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, eski başkan Mustafa Akaydın'a yönelik (Milletvekilliğinin dokunulmazlık zırhını kullanmak istiyor) sözleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna “Özellikle iktidarı elinde bulunduranların böyle sözler söylemesi yanlıştır. Suçlayıp sonra da dosyanın üzerine yatma yeri değildir. Varsa bir şey, gereğini yapacaksın, yoksa da konuşmayacaksın. Bu seçim ortamında çıkıp ulu orta suçlamalar, dosya iddiaları inandırıcılığını büyük ölçüde kaybetmiş iddialardır. Daha soğukkanlı, güvenilir iddiaların ortaya konulması lazım. Bu suçlamalar Antalya siyasetine de belediye başkanına da yakışmıyor” diye yanıt verdi.

SAVCI SAYAN YORUMU

Baykal, bir gazetecinin Savcı Sayan'ın AKP'den milletvekili adayı olmasıyla ilgili sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"(Sağ kol, sol kol) diyorlar. Kaç kolum var bilmiyorum. Genel başkanlar, görev yaptığı il başkanları, merkez yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri ile hatırlanır. Bu siyaset yöntemidir. Herkes kendi kararını kendisi alır. Siyasi tercihlerini kendisi yapar. Siyasette maalesef ideolojik ve parti kimliğine dayalı bir siyaset anlayışı özellikle son dönemde çok büyük ölçüde tahrip olmuştur. Antalya özelinde de buna çok sık tanık olduk. Türkiye çapında da böylesine transferler yapılmıştır. CHP'de büyük emek vermiş, yine benim en yakın çalışma arkadaşlarımın AKP'de bakan olarak değerlendirildiğini biliyorsunuz. Bunlar oluyor. Bunları isim etrafında vurgulamanın bir anlamı yok. Bu bildiğimiz bir olaydır. Beraber çalıştığımız arkadaşların siyasi etkinliklerini sürdürmelerinden şikayetçi olmam. Herkes demek ki bir ihtiyaca cevap veriyor."

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları