loading
close
SON DAKİKALAR

'Deniz Feneri iddiaları iftira'

'Deniz Feneri iddiaları iftira'
Tarih: 12.02.2012 - 11:10
Kategori: Gündem

Bozdağ, 'Tercüme yanlış yapılmış. AK Parti ile ilgisi yok' şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Deniz Feneri ile AKP arasında ilişki kurulan ve AKP'ye para aktardığı belirtilen görüşlerin yanlış olduğunu söyledi. Bozdağ, 'Tercüme yanlış yapılmış. AK Parti ile ilgisi yok' şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alman Vakıfları'ndan alınan kredilerin terör örgütlerine aktarıldığı yönündeki iddiaları nedeniyle CHP TBMM Grubu tarafından verilen gensoru önergesi, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile gündeme alınmadı.

Bozdağ Genel Kurul'da konuştu

Meclis Genel Kurulu'nda Deniz Feneri ile AKP arasında ilişki kurulan ve AKP'ye para aktarıldığı belirtilen görüşlerin yanlış olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:
''Alman komiseri, 'yapılan incelemede, Türkiye'de herhangi bir parti, Başbakan ya da Başbakanlığa para gönderildiğine dair belge ya da bulguya rastlanmamıştır. Derneğin muhasebe kayıtlarından sorumlu Firdevs Ermiş'in bilgisayarında, Mehmet Gürhan'ın (Türkiye'de Başbakanlığa teslim edilmek üzere) ifadesi yer alan imzasız bir belge bulduklarını belirtmiştir. Bu belge Türkçe hazırlanmış ve üzerinde Başbakanlığa verilmek üzere; (teslim alan Mehmet Gürhan, teslim eden Firdevs Ermiş) ibaresi var. Ancak bu para ne Başbakanlığa ne de başka bir yere gitmiş, herhangi resmi ya da gayri resmi evrak yok. Tercümede Başbakanlık yerine Başbakan yazılmış, tercüme hatasının da nereden kaynaklandığını bilmiyorum' diyor.
Tercüme yanlış yapılmış. AK Parti ile ilgisi yok. Frankfurt Başsavcısı da 'AK Parti ile Deniz Feneri arasında hiç bir bağlantı yok. Böyle bir bağlantı tespit edilemedi, davayı alan mahkeme de bu karara vardı, ancak Deniz Feneri soruşturmasında AK Parti'ye para aktığı yönünde hiç bir delil yok' diyor.
Alman mahkemelerinin verdiği kararlar da burada. Bu kararlar içerisinde AK Parti'ye para aktarıldığına dair en ufacık ibare yoktur. Bu iftirayı reddediyorum, Bu iftirayı yapanların üzerinde bu hususun kalacağını ifade etmek istiyorum.''

'İspat ettik, düşürün bu Hükümeti diyeceksiniz'

Bozdağ, gensorunun sonucunun, hükümetin, Başbakanın ya da bakanın görevden düşürülmesine kadar varacak ağır müeyyidelere bağlandığını söyledi. Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:
''Gensoru niçin verilir? Hükümetin bir icraatı vardır, bu icraat yanlıştır, hukuka aykırıdır. Bunu Meclise getirirsiniz, orada ispat edersiniz, ondan sonra da milletin huzurunda Hükümete, Başbakana veya bakana güvensizlik oyu talep ederek, onu düşürmenin yolunu tercih edersiniz. Ama gensoruda Sayın Başbakan ve hükümet hakkında bir iddiayı ortaya koymuyor, aksine Sayın Başbakanı iddiaları ispata çağırıyor. Siz bir iddia ortaya koyuyorsunuz. Hükümeti, Başbakanı düşürecek bir iddia... O zaman siz Başbakanın dediklerinde bir yanlışlık varsa, o iddiayı ispat edeceksiniz, ispat ettik, düşürün bu Hükümeti diyeceksiniz. Var mı böyle bir şey? Yok. Gensoru ile ilgili bir kaç arkadaşım söz söyledi, herkes bu vesileyle başka konularda konuştu, şey söyledi.''

'Almanya ziyaretinden sonra verseniz olmaz mı?'

Bekir Bozdağ, gensorunun, Başbakan Erdoğan Almanya'ya giderken verildiğini söyleyerek, ''Başbakan Almanya ziyaretini tamamlayıp dönse, ondan sonra verseniz olmaz mı? Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanını Almanya'ya giderken, Alman vakıfları ile ilgili söylediği konular nedeniyle gensoruya muhatap tutmak Türkiye'nin yararına mı yoksa aleyhine mi? Bunu da milletimizin takdirine bırakıyorum. Bu zamanlamanın ne kadar önemli ve manidar olduğunu da yüce Genel Kurulla paylaşmak istiyorum'' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları