loading
close
SON DAKİKALAR

Denizli'deki Atatürk tabelası yerine asıldı

Denizli'deki Atatürk tabelası yerine asıldı
Tarih: 23.03.2017 - 13:02
Kategori: Gündem

Denizli Atatürk Stadyumu'nun tabelası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopterle stadyuma inme ihtimali 'gerekçesiyle' söküldü. Gelen tepki üzerine tabela tekrar asıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Denizli’de yapılacak toplu açılış törenine katılacak ve referandumda "Evet" mesajı verecek. Erdoğan’ın kente gelişi için hazırlıklar sürüyor.

Denizli’deki dikkat çeken hazırlıklardan biri ise Denizli Atatürk Stadyumu’nun tabelasının sökülmesi. Odatv’nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helikopterle stada inme ihtimali bulunuyor. Eğer Erdoğan stadyuma helikopterle inerse, Cumhurbaşkanlığı’na ait otobüsle stadyumdan çıkacak. Yetkililer ise Erdoğan’ın otobüsünün sığmama ihtimali ‘gerekçesiyle’ Atatürk Stadyumu tabelasını kaldırdı. Tabela dün gece sökülerek götürüldü.

Tabelanın kaldırılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, tabelanın stadyumun hemen dışında olduğunu hatırlatarak, otobüs sığmasa dahi birkaç adımlık yürüyüşle otobüse ulaşılabileceğini, bunun için Atatürk Stadyumu tabelasının sökülmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

TABELA TEKRAR TAKILDI

Denizlili vatandaşlar Atatürk tabelasının sökülmesine büyük tepki gösterdi. CHP Denizli il örgütü ise stadyumun önünde protesto gösterisi düzenledi.

Burada konuşan CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar “Bugün burada toplanmamızın sebebi dün gece buradan kimsenin haberi olmadan sökülen Atatürk tabelasıdır. Denizli Atatürk Stadyum’u yıllardan bu yana Atatürk adıyla anılmıştır. Bu tarihten sonra da siz vatanseverler buradayken hiç kimse bu tabelayı aşağıya indiremeyecektir” dedi.

Sancar konuşmasına “Eğer bu ismi söküp Arena yazarlarsa o Arena’yı da aşağı indirmek bizim görevimizdir. Gece söksünler, sabahleyin Atatürk adı yeniden asılmış olacaktır” diye devam etti.

Tepkilerin üzerine Atatürk tabelası Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından stadyumun girişine, daha yüksek şekilde asıldı.

Denizlispor ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Denizli Atatürk Stadyumu’nun girişinde bulunan isim tabelası Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kullanacağı otobüs yüksekliği dikkate alınarak yükseltme işlemleri yapılması için sökülmüş olup, gün içerisinde yüksekliği arttırılarak tekrar yerine takılacaktır.”



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları