loading
close
SON DAKİKALAR

Deprem Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti

Deprem Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti
Tarih: 27.05.2022 - 09:04
Kategori: Yaşam

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti.

Daha önce kalp ameliyatı olan ve kısa süre önce rutin kontrollerinde damar tıkanıklığı tespit edilen Dr. Oğuz Gündoğdu, dün Beylikdüzü’ndeki özel bir hastanede ameliyata alınırken yapılan müdahaleyle stent takıldı.

SABAHA KARŞI FENALAŞTI

Dr. Gündoğdu bu sabaha karşı fenalaşarak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 1947 yılında dünyaya gelen, yıllarca İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeliği yapan evli ve bir çocuk babası.

1999 DEPREMİNDE SAHADAYDI

Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı konusunda uzmanlığı ile tanınan, 1999 Gölcük Depremi sırasında aktif olarak sahada görev yapan Dr. Oğuz Gündoğdu, emekli olmasından sonra da, Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı yaparak, çeşitli sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantılara katılarak olası İstanbul depremine karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda;

"Çok değerli bir bilim insanını kaybettik, üzgünüz. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu’ya Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve yıllarını verdiği üniversitedeki çalışma arkadaşlarına başsağlığı dilerim." dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları